miercuri, noiembrie 29, 2023

Deserturile copilăriei

Cicolata e bună, panetonele, la fel, merge...

Ce trebuie să știm despre pancreatită

Pancreasul vă ajută să reglați modul în...

“Orașul inovativ și comunităţile sale creative”, la CAEX

Orasul“Orașul inovativ și comunităţile sale creative”, la CAEX
- Advertisement -

Joi, 18 octombrie 2012, orele 10.00, Agenţia de Dezvoltare Locală Bacău şi S.C. Centrul de Afaceri și Expozițional Bacău S.A., organizează Conferința “Orașul inovativ și comunităţile sale creative”, un eveniment major despre cele mai recente politici și instrumente promovate de Uniunea Europeană pentru susținerea dezvoltării economice sustenabile la nivel local.

Evenimentul are loc sub egida Comitetului Regiunilor din Bruxelles, Open Days 2012 – Europa în orașul meu | Bacău, manifestare anuală care se desfășoară simultan în toate marile orașe și regiuni ale Europei. Bacăul găzduiește pentru al treilea an consecutiv evenimentul, iar anul acesta a ales drept temă de discuție legătura dintre Inovaţie, Creativitate și Dezvoltarea locală sustenabilă.

Acest aspect se află în prim planul discuțiilor din plan european referitor la perspectivele de relansare economică și de planificare bugetară pentru perioada 2014 -2020 în cadrul Uniunii Europene.
Participanții la conferință sunt reprezentanți ai comunității de afaceri, universitari, oameni de cultură și artă, oficiali și organizații ale societății civile.

Dl. Romeo Stavarache, Primarul Municipiului Bacău și raportor al Comitetului Regiunilor, sublinia că ”angajamentul aleșilor locali este esențial pentru succesul Strategiei Europa 2020 – Uniunea Inovării, deoarece avem misiunea să aducem împreună principalii contributori la dezvoltarea locală sustenabilă: companiile, universitățile și centrele de cercetare, organizațiile publice, ale societății civile și bineînțeles cetățenii”.

EUROPA 2020 – Uniunea Inovării

Încurajarea inovației și creativității în afaceri și în general, în toate aspectele vieții sociale, este o necesitate în toate orașele și regiunile UE deoarece, contribuie la crearea mai multor locuri de muncă ”verzi”, cu un impact mai redus asupra mediului, asigurând totodată o competitivitate crescută a Uniunii Europene pe plan mondial.

Uniunea Europeană ca Uniune a Inovării, își propune să elimine obstacolele în calea creării și introducerii inovațiilor în toate domeniile vieții economice și sociale, încurajând parteneriatele dintre companiile private, organizațiile non-guvernamentale și instituțiile publice, în cadrul Parteneriatelor de Inovare.

Alte titluri