luni 20 mai 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăOrasul“Orașul inovativ și...

“Orașul inovativ și comunităţile sale creative”, la CAEX

Joi, 18 octombrie 2012, orele 10.00, Agenţia de Dezvoltare Locală Bacău şi S.C. Centrul de Afaceri și Expozițional Bacău S.A., organizează Conferința “Orașul inovativ și comunităţile sale creative”, un eveniment major despre cele mai recente politici și instrumente promovate de Uniunea Europeană pentru susținerea dezvoltării economice sustenabile la nivel local.

Evenimentul are loc sub egida Comitetului Regiunilor din Bruxelles, Open Days 2012 – Europa în orașul meu | Bacău, manifestare anuală care se desfășoară simultan în toate marile orașe și regiuni ale Europei. Bacăul găzduiește pentru al treilea an consecutiv evenimentul, iar anul acesta a ales drept temă de discuție legătura dintre Inovaţie, Creativitate și Dezvoltarea locală sustenabilă.

Acest aspect se află în prim planul discuțiilor din plan european referitor la perspectivele de relansare economică și de planificare bugetară pentru perioada 2014 -2020 în cadrul Uniunii Europene.
Participanții la conferință sunt reprezentanți ai comunității de afaceri, universitari, oameni de cultură și artă, oficiali și organizații ale societății civile.

Dl. Romeo Stavarache, Primarul Municipiului Bacău și raportor al Comitetului Regiunilor, sublinia că ”angajamentul aleșilor locali este esențial pentru succesul Strategiei Europa 2020 – Uniunea Inovării, deoarece avem misiunea să aducem împreună principalii contributori la dezvoltarea locală sustenabilă: companiile, universitățile și centrele de cercetare, organizațiile publice, ale societății civile și bineînțeles cetățenii”.

EUROPA 2020 – Uniunea Inovării

Încurajarea inovației și creativității în afaceri și în general, în toate aspectele vieții sociale, este o necesitate în toate orașele și regiunile UE deoarece, contribuie la crearea mai multor locuri de muncă ”verzi”, cu un impact mai redus asupra mediului, asigurând totodată o competitivitate crescută a Uniunii Europene pe plan mondial.

Uniunea Europeană ca Uniune a Inovării, își propune să elimine obstacolele în calea creării și introducerii inovațiilor în toate domeniile vieții economice și sociale, încurajând parteneriatele dintre companiile private, organizațiile non-guvernamentale și instituțiile publice, în cadrul Parteneriatelor de Inovare.

De citit!

Traficant de droguri prins în flagrant

Polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău, în colaborare strânsă cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău, au desfășurat o operațiune de amploare ce a condus la documentarea activității infracționale a trei persoane implicate în traficul...

Cum să alegi între “Creditul până la salariu” și “Creditul instant pe card”: Ghidul complet

În lumea financiară din ziua de azi, opțiunile de împrumut sunt variate și adaptate la nevoile individuale ale fiecăruia. Două dintre cele mai populare forme de credit sunt "Creditul până la salariu" și "Creditul instant pe card". Fiecare dintre...

Stagiu de pregătire de autoapărare pentru jandarmii celor două unități din Bacău

Timp de o săptămână, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău și ai Grupării de Jandarmi Mobile Bacău au participat la un stagiu de autoapărare cu instructori ai Centrului de Autoapărare din cadrul Clubului Sportiv Dinamo București.Activitățile s-au...