Orez interzis

100 copyOrezul interzis este o varietate (de fapt sunt mai multe) de orez negru, foarte bogat în fier, vitamina E și antioxidanți (sau cel puțin așa se zvonește). Spre deosebire de alte tipuri de orez, nu este lipicios și fierbe destul de greu (asta am constatat-o personal). Prin fierbere se colorează în purpuriu închis (era să zic Deep Purple), datorită antocianilor pe care îi conține și care îi conferă caracterul antioxidant. Denumirea de “orez interzis” se pare că provine de la faptul că în China era rezervat doar pentru masa împăraților, care – se știe – își aveau domiciliul în Orașul Interzis. L-am pregătit ghidându-mă după una dintre cele 1001 rețete culinare din cartea cu același nume apăruta în traducere românească la Editura Litera Internațional în 2008 (p. 235). Am preparat doar două porții, dar cam tot atâta timp vă ia (circa 2 ore) să gătiți mai multe porții.

Mai mult, aici.