.

Cum ne ferim de...

Fie că mergem la un hotel sau la cineva în vizită, e  bine...

Bijuterii pentru bărbați? Istoria...

Neanderthalienii au fost primii care s-au accesorizat. Istoricii cred că ar fi putut...

Modă nu înseamnă să...

Moda este despre bani. Da, o să vă spună creatorii tot felul de...

Cum întâmpinăm Marea Foamete?

Timpurile se schimbă, dragii moșului, și ceea ce astăzi e bătut în cuie,...
AcasăCulinarOuă scoțiene –...

Ouă scoțiene – versiunea de Bacău

_100 copy

Pentru “ouă scoțiene” (Scotch eggs), Wikipedia are o definiție foarte concisă: “Un ou scoțian constă dintr-un ou fiert tare, îmbrăcat în umplutură de cârnați, tăvălit prin pesmet și apoi copt sau prăjit în ulei”. Plecând de la această definiție, am încercat o versiune ceva mai “mini” și mai “light”, în sensul că am folosit ouă de prepeliță (le găsiți în orice supermarket care se respectă) și am înlocuit umplutura de cârnați cu piept de curcan tocat, într-o compoziție similară celei pentru crochete/chiftele/pârjoale. Am eliminat și faza tăvălirii prin pesmet, dar nu vă obligă nimeni să procedați la fel. Așa s-a născut versiunea de Bacău a ouălor scoțiene.

Continuare…