sâmbătă 22 iunie 2024

.

Mașina electrică, mult marketing...

Probabil ați aflat că Anglia va interzice peste vreo zece ani înmatricularea mașinilor...

Scurtă istorie a pantalonilor...

Înainte de Revoluția Franceză, clasa muncitoare purta pantaloni lungi, iar aristocrația purta un...

Pe ce “sol” construim...

Explicaţiile psihologului Laura Maria CojocaruÎn acesta viață, avem de învățat lecția relaționării, lecția...

Trei trenduri pentru pasionatii...

Desi nu mai este o noutate faptul ca vietile oamenilor sunt in permanenta...
AcasăCulinarOuă umplute –...

Ouă umplute – astăzi cu maioneză și ceapă roșie

Uneori, ouăle umplute se autoinvită la masă și în situația în care ai în frigider un cofraj* cu ouă care au ștampilate pe ele data de mâine (sau chiar de ieri). Și dacă nu facem o omletă pentru Pantagruel sau ceva “prăji” (cu accent pe ă), ori chiar crème brulée, rămâne opțiunea ouălor umplute cu diverse chestii: ton, sardele, pate de ficat, sau alte trăsnăi care ne fulgeră creierul. Cum ar fi, de exemplu, ceapa roșie.

105

Frunzele de rucola le puteți pune sub, printre, ori peste ouăle umplute – a se vedea prima sau ultima poză.

Antreul astfel pregătit se dă (și se păstrează) la rece în recipiente ermetic închise. Nu de alta, dar emanațiile cepei nu știu să ocolească alte preparate lângă care se află, cum ar fi deserturile, de exemplu.

Articolul in integrum îl găsiți AICI.

De citit!

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....

Salată de andive cu brânză și ton

Nu știu cât de mult vă dați în vânt după andive. Mie unuia, îmi plac. Fie că sunt în prealabil opărite și apoi date la cuptor (ca aici sau aici), fie că sunt crude, încorporate în diferite salate, alături de...