Ipotetic vorbind, să zicem că te-ai panicat și, pe lângă cele 5 baxuri de hârtie igienică pe care le-ai clădit în coșul de cumpărături, ai pus și-un cofraj mare cu ouă. Că doar vine acușica Paștele și îți trebuie la cozonaci, pască și ouă roșii. În febra cumpărăturilor, nu te-ai mai gândit că, spre deosebire de hârtia igienică, ouăle sunt produse perisabile. Acuma stai și te uiți la data ștampilată pe ouă și constați că pică înainte de 12 sau 19 aprile 2020, după confesiune. Te panichezi din nou, pus fiind în situația de a alege între o posibilă toxiinfecție alimentară și posibila procopsire cu “noul coronavirus” în deplasarea tur-retur la magazinul de ouă proaspete. Rațiunea îți spune să #staiacasă și să limitezi pagubele. Adică o să ai șanse mai mari de a trece peste faptul că n-o să poți pune pe masa de Paște ouă roșii, pască și cozonac, poate nici salată boeuf, decât să te hazardezi să ieși din casă și să te iei la trântă cu virusul. Bine, există și varianta achiziționării de ouă online, cu livrare în față ușii. Deocamdată. Până la Paște mai sunt 3 – 4 săptămâni. Și ca să nu arunci ouăle, încearcă să le valorifici. Găsești aici câteva sugestii. Iar dacă ești blindat și cu pateuri, muștar și ceapă roșie, poți încerca și rețeta de mai jos.
Continuarea o găsți AICI.