17.8 C
Bacau

Pâinea noastră cea de toate zilele și sărbătorile sale (1)

De stiut!

100 copy

Deși cunoscută de mii de ani, pâinea n-a beneficiat de atenția bloggerilor antici, medievali, renascentiști, moderni ori contemporani, decât începând din 2006. De atunci, anual, la 16 octombrie, blogosfera culinară celebrează Ziua Mondială a Pâinii (World Bread Day). În această zi, sute de bloguri din întreaga lume publică rețete de pâine. Care mai de care vine cu rețete tradiționale specifice ori, dimpotrivă, cât mai originale. Realizările lui 2013 le puteți găsi ordonate frumos, aici.

Întrucât nu sunt un expert în materie de produse de panificație, tradiționale ori ba, m-am gândit la ceva extrem de simplu: o pâine zisă “țărănească” pregătită nu din făină, drojdie, apă și sare ci dintr-un premix luat de-a gata (pe cel din poză l-am găsit la Lidl).

Să nu uit: dacă cumva nu apucați să mâncați toată pâinea și a început să se usuce, nu-i bai. Tăiați-o felii, muiați-o în lapte, tăvăliți-o prin ou bătut și rumeniți-o la foc potrivit într-un strop de ulei. Vor rezulta celebrele deserturi ale “iepocii de aur”, frigănelele.

Integral, aici.

- Advertisement -

Ultimele stiri