miercuri 28 februarie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăCulinarPalak Murgh –...

Palak Murgh – pui cu spanac în manieră indiană

0 Palak MunghDe cele mai multe ori nu plec la piaţă având o reţetă anume în minte. Cumpăr cam ce mi se pare mai proaspăt şi mai atrăgător, iar mâncarea pe care urmează să o pregătesc se conturează pe drumul spre casă şi se finalizează după o scurtă documentare realizată prin gugăleală :) . Am vrut să iau o legătură de spanac să mai pun prin salate. Fiind târziu şi pieţarii dorind să scape de marfă, am căpătat (la acelaşi preţ) de două ori mai mult spanac decât doream. Şi pentru că n-am vrut să rămână spanacul să se strice în frigider, m-am gândit la nişte pui cu spanac (carnea de pui există tot timpul în congelator). N-am intenţionat să prepar o mâncare exotică, dar asta mi-a ieşit prima dată în cale: Palak Murgh. Am căutat câteva reţete, am văzut că sunt mai multe modalitaţi de realizare (cu marinare prealabilă a cărnii, cu pui Tikka, fără marinarea cărnii etc.) şi m-am orientat – nu spre cea mai rapidă, nici spre cea mai simplă, ci spre aceea pentru care dispuneam de toate ingredientele necesare. Şi iată ce mi-a ieşit!

Continuarea, aici.

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....