De cele mai multe ori nu plec la piaţă având o reţetă anume în minte. Cumpăr cam ce mi se pare mai proaspăt şi mai atrăgător, iar mâncarea pe care urmează să o pregătesc se conturează pe drumul spre casă şi se finalizează după o scurtă documentare realizată prin gugăleală
. Am vrut să iau o legătură de spanac să mai pun prin salate. Fiind târziu şi pieţarii dorind să scape de marfă, am căpătat (la acelaşi preţ) de două ori mai mult spanac decât doream. Şi pentru că n-am vrut să rămână spanacul să se strice în frigider, m-am gândit la nişte pui cu spanac (carnea de pui există tot timpul în congelator). N-am intenţionat să prepar o mâncare exotică, dar asta mi-a ieşit prima dată în cale: Palak Murgh. Am căutat câteva reţete, am văzut că sunt mai multe modalitaţi de realizare (cu marinare prealabilă a cărnii, cu pui Tikka, fără marinarea cărnii etc.) şi m-am orientat – nu spre cea mai rapidă, nici spre cea mai simplă, ci spre aceea pentru care dispuneam de toate ingredientele necesare. Şi iată ce mi-a ieşit!
Palak Murgh – pui cu spanac în manieră indiană
