Palmares remarcabil in 2012, pentru Asociatia Romana de Backgammon din Targu Ocna

Anul care tocmai se incheie, a reprezentat pentru Asociatia Romana de Backgammon cu sediul in Targu Ocna- noua capitala a backgammon-ului, unul plin de bogatie, daca avem in vedere rezultatele de exceptie obtinute de jucatorii legitimati in cadrul acesteia.

“A fost intr-adevar, un an plin de satisfactii pe plan competitional, dar si unul care a necesitat eforturi considerabile din partea asociatiei pe care o reprezint, pentru a putea respecta calendarul propus si a desfasura in bune conditii intrecerile nationale si internationale pe care le-am organizat, cred eu, la standarde occidentale, intr-un climat de fair-play si buna dispozitie.

Prin participarea unui numar impresionant de jucatori din tara si din strainatate, cred ca am contribuit in mare masura nu doar la promovarea jocului de backgammon, dar si la brandul turistic al Romaniei, prin desfasurarea unor importante turnee in cele doua statiuni de interes national, respectiv Slanic-Moldova si TarguOcna, precum si in alte orase: Onesti, Bacau, Fagaras etc. Ne-am bucura daca am avea un sprijin mai consistent atat din partea autoritatilor locale, cat si al federatiei de resort, al sponsorilor.

Tin sa multumesc pe aceasta cale jucatorilor asociatiei care ne-au reprezentat cu cinste si onoare in concursurile interne si internationale, ultimul dintre acestea fiind Cupa Natiunilor la Backgammon disputata online, acolo unde dintr-un numar de 42 de tari participante, ne-am clasat pe un onorabil loc 27, inaintea Italiei, Frantei, Ungariei, Belgiei.

Printre jucatorii asociatiei noastre as dori sa-i mentionez si sa-i felicit pentru victoriile obtinute pe urmatorii: Florin Balan, Ioan Ciobanu, Cristian Antohe, Eduard-Razvan Tomciuc, Traian Antohi, Neculai Bantu, Ion Tiploiu, Emilian-Ciprian Sdrobis, Dorel Leon, Eugen Lazar”, a declarat Neculai Draganuta, presedintele asociatiei si unul dintre cei mai valorosi si constanti jucatori de backgammon din lume, detinator al titlului european la backgammon si singurul promotor al acestui sport in Romania.

In 2012, acesta a repurtat o victorie rasunatoare la Praga (Cehia), secondat de sotia sa Rodica Pacuraru (Targu Ocna) si de Gabriela Leon (Bacau) urmata la scurt timp de o alta, de aceasta data la Nisipurile de Aur (Bulgaria), unde s-a clasat pe primul loc din cei 24 de jucatori, la categoria “Champions”.

Romulus Dan Busnea