Finul meu numărul doi (că așa i-a numerotat nevastă-mea, de la 1 la n, să nu-i încurcăm) este pescar înrăit. Înrăit în sensul bun al cuvântului. El chiar prinde pește și cred că nu i-a scăpat nici un ochi de apă (curgătoare sau stătătoare) din Lunca Siretului, de la Mircești și până mai jos de Adjud. Pe lângă faptul că prinde pește când merge la pescuit, mai are și alte două calități: știe să-l prepare (iată mai jos dovada – somn la grătar) și le mai dă și altora. De exemplu mie, care n-am fost în stare să agăț în cârlig nici măcar unul din sutele de păstrăvi înghesuiți într-un iaz cam cât o garsonieră confort trei, la Sovata. A prins în schimb fiică-mea, care avea atunci vreo zece ani.
De citit!
Culinar
Cartofi due formaggi
De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...
Culinar
Piept de pui pane
Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...
Culinar
Cartofi crocanți la cuptor
Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....