duminică 19 mai 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăOrasulParcul Cancicov, modernizare...

Parcul Cancicov, modernizare și (re)zonificare

Primarul municipiului Bacău, dl.Cosmin Necula, a prezentat miercuri, 25 aprilie, în conferință de presă și la fața locului (în parc), situația reală privind Parcul Cancicov atât în ceea ce privește noua zonificare, propusă de către arhitectul șef al municipiului, cât și reglementarea regimului juridic al spațiilor din această zonă.

Prin zonificare (reamenajare) se intenționează transformarea fiecărei zone din parc într-una atractivă diverselor categorii de vârstă, de activități etc, dar și stabilirea regimului juridic al închirierii, pentru următorii 5 ani, de către agenții economici a spațiilor- 26 de module-, potrivit proiectul de Hotărâre de Consiliu Local ce va fi supus din nou aprobării aleșilor locali, vineri, 27 aprilie 2018.

“Nu atentează nimeni la integritatea Parcului Cancicov! Nu distruge nimeni parcul! Parcul Cancicov este inima verde a orașului Bacău și cu toții ne dorim să rămână ceea ce este deja. În primul rând eu”, a declarat primarul municipiului Bacău, dl. Cosmin Necula.

Practic, se intenționează amenajarea sau reamenajarea și relocarea:
-zonei de parc-aventură – Parc tematic Aventura;
-zonei de agrement și sport;
-zonei pentru copii – Parculețul copiilor;
-zonei comerciale;
-zonei de relaxare și divertisment- cu 2 terase de alimentație publică;
-zonei de relaxare de promenadă.

Din suprafață totală de 241.190 mp a Parcului Cancicov, doar 0,45%, respectiv 1.090 mp, urmează să fie reamenajată cu spații/module de închiriat.

Mai precis, în cadrul zonelor comerciale, de diverstisment, agrement și sport, vor funcționa cele 26 de spații/module moderne, realizate toate din placaj din lemn, de culoarea nucului, caracterul functional fiind astfel dublat de cel estetic.

“Prin intervențiile propuse intenționăm să realizăm :
– Un părculeț al copiilor, în zona în care el se află deja. Vor fi două spații de joacă, pe categorii de vârstă, ambele prezentând costuri zero pentru utilizatori. Utilajele de agrement contra-cost vor fi transferate într-un spațiu neutilizat până în prezent, și odată cu ele și cea mai mare parte a poluării fonice. Părinții vor avea șansa de a alege un loc de joacă pentru copil, fără presiunea generată de tentațiile echipamentelor contra-cost.

– Relocarea zonei de agrement către marginea parcului, degajând astfel zona centrală. Întreg ansamblul de divertisment contra cost va fi mutat în zona din proximitatea fântânii 3 fete (,,Cariatide”), aici urmând a fi amplasate utilajele de agrement existente în parc (tiribombe/mașinuțe), module pentru închirieri biciclete/carturi și tirolienele.

– Amenajarea unui parc tematic Aventura pentru adolescenți (stație baschet, echipament Calisthenics, tiroliană, traseu leagăne, stație pedalare, etc.)

– Intrarea în legalitate în ceea ce privește organizarea și derularea activităților de agrement/comerț, astfel încât acesta să se facă în mod civilizat, cu respectarea unor norme minime de estetică și curățenie

– Reamenajarea peisagistică a unor zone, inclusiv cosmetizarea parcului în așa fel încât el să fie ce a fost dintotdeauna, „Inima verde” a Bacăului”, a subliniat primarul municipiului Bacău, dl.Cosmin Necula.Cosmin Necula

Cele 26 de spații/module vor fi date spre închiriere, prin licitaţie publică, dacă aleșii locali vor vota “pentru” proiectul de hotărâre de Consiliu Local privind aprobarea închirierii, prin licitaţie publică, în condițiile legii, a 26 loturi de teren, situate în Bacău, Parcul ”Cancicov”, din domeniul public al municipiului Bacău.

“Trebuie să asezăm tot ceea ce la acest moment este într-o zonă de obscuritate din punct de vedere juridic, și aici mă refer la toate acele chioșcuri de diverse forme, culori s.a.m.d., poziționate în diverse spații, pe de o parte, iar pe de altă parte trebuie să facem o sistematizare cât mai eficientă a acestui parc”, a precizat primarul municipiului Bacău, dl.Cosmin Necula.

“Prin zonificarea propusă se încearcă popularea întregului parc deoarece aleea principala este sufocată de chioșcuri, corturi pentru jucării. S-a dorit, din acest motiv, crearea unui pol de atracție lângă Fântână Trei Fete-Cariatidele-, pentru a decongestiona traficul și a muta interesul de pe aleea principala a parcului spre alte zone”, a subliniat arhitectul-șef al municipiului Bacău, dna.Diana Marin.

Proiectul privind aprobarea închirierii, prin licitaţie publică, în condițiile legii, a 26 loturi de teren, situate în Bacău, Parcul ”Cancicov”, din domeniul public al municipiului Bacău, a mai fost suspus aprobării consilierilor locali, însă nu a întrunit numărul de voturi necesar pentru a fi adoptat.

De citit!

Traficant de droguri prins în flagrant

Polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău, în colaborare strânsă cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău, au desfășurat o operațiune de amploare ce a condus la documentarea activității infracționale a trei persoane implicate în traficul...

Cum să alegi între “Creditul până la salariu” și “Creditul instant pe card”: Ghidul complet

În lumea financiară din ziua de azi, opțiunile de împrumut sunt variate și adaptate la nevoile individuale ale fiecăruia. Două dintre cele mai populare forme de credit sunt "Creditul până la salariu" și "Creditul instant pe card". Fiecare dintre...

Stagiu de pregătire de autoapărare pentru jandarmii celor două unități din Bacău

Timp de o săptămână, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău și ai Grupării de Jandarmi Mobile Bacău au participat la un stagiu de autoapărare cu instructori ai Centrului de Autoapărare din cadrul Clubului Sportiv Dinamo București.Activitățile s-au...