Pârtia de schi de la Slănic-Moldova, la final de pregătiri

Deși a nins în ultimele zile, stratul de zăpadă depus nu a întrunit parametrii necesari deschiderii sezonului de schi în binecunoscuta stațiune balneoclimaterică Slănic-Moldova.

Pentru a veni în întâmpinarea solicitărilor tot mai numeroase primite din partea iubitorilor sporturilor de iarnă, la baza pârtiei de schi ,,Nemira” din Slănic-Moldova, a avut loc joi, 4 decembrie 2014, o conferință de presă la care au participat reprezentanți ai autorităților publice locale și județene, agenți economici din turismul slănicean, echipa tehnică și echipa salvamontiștilor din cadrul Serviciului Public Județean pentru Promovarea Turismului și Coordonarea Activității de Salvamont Bacău (SPJPTCAS), turiști, localnici, mass-media.

Inițiativa a aparținut vicepreședintelui Consiliului Județean Bacău (CJ), Ionel Floroiu, care a ținut să precizeze următoarele: ,,La momentul actual, zăpada care s-a așternut pe pârtie nu este suficientă pentru practicarea schiului, întrucât conform informărilor primite din partea specialiștilor, am avea nevoie de circa 30 – 40 centrimetri de zăpadă, care în urma tasării să ajungă undeva la 20 – 25 centimetri, astfel încât să se poată schia în condiții foarte bune, de maximă siguranță. Trebuie să mai ținem cont și de faptul că tunurile de zăpadă nu pot rezolva ceea ce nu rezolvă natura, ele fiind destinate cu precădere întreținerii stratului de zăpadă, acolo unde acesta nu este depus uniform pe pârtie. Toți cei care au avut prilejul să facă un tur de pârtie cu telescaunele, au constatat că sunt întrunite toate condițiile tehnice pentru buna funcționare a instalațiilor și utilajelor din dotare. Așadar, cu voia bunului Dumnezeu și spre bucuria tuturor, așteptăm depunerea unui strat mai consistent de zăpadă care să facă posibil accesul pe pârtie”.

PN2

La rândul său, primarul stațiunii, Andrei Șerban, a declarat că finalizarea proiectului pârtiei de schi este o încununare a eforturilor conjugate ale Primăriei Slănic-Moldova și CJ Bacău, o realizare cu care se pot mândri toți băcăuanii. ,, Țin să mulțumesc pe această CJ Bacău, fără aportul căruia nu am fi putut realiza această importantă investiție și totodată, să vă aduc la cunoștință că avem în perspectivă un proiect foarte util și mult dorit, care va fi finalizat în următorii doi – trei ani. Este vorba despre un aqualand, un amfiteatru cu terenuri de tenis și un patinoar. Proiectul este aprobat, așa că așteptăm finanțarea europeană în 2015 și demararea lucrărilor la acest nou proiect”, a mai spus Andrei Șerban.

Cu o lungime de peste 1.400 metri, o lăţime medie de 38 de metri şi o diferenţă de nivel de 240 de metri, pârtia de schi ,,Nemira” este încadrată în categoria celor uşoare, ceea ce îi conferă un grad de atractivitate deosebit de ridicat.

Romulus Dan BUSNEA