Părţile urâte ale unui oraş

Poate sunt prea subiectivă, poate e doar o pasă mai proastă, dar după ce am vizitat câteva ţări civilizate parcă mi s-a dezvoltat un nou simţ. Cel de a vedea mult mai clar părţile urâte ale oraşului în care trăiesc.

Pornind pe înserate dinspre parcul Catedralei spre Insula de Agrement trec pe lângă un magazin cu produse de marochinărie…citeste continuarea aici

1 COMENTARIU

  1. Toate orasele au murdarii si vulgul lor. Noaptea, la Sacre Coeur veti vedea tineri cu chitarele, cantand,mancand si band, Spre dimuineata, se retrag, lasand in urma lor caserole, bidoane si mucuri de tigari. Am vazut sub poduri, tot in Franta, asa-zisii “Clocheurs”, care se hraneau cu ceea ce gaseau prin containere.
    Prin cluburile din Irlanda, nu este seara sa nu se bata sau sa se omoare un catolic cu un protestant. La Bruxelles, am vazut drogati la fiecare colt de strada, iar in frumosul oras Porto, in zona protejata de UNESCO, pe acele strazi inguste, cu o arhitectura deosebita, trebuia sa fiu foarte atenta ca sa nu calc in vreun cacat.
    Curatenie este in orasele germane, austriece, rusesti, dar acolo amenzile sunt mari si oamenii se comporta civilizat mai mult de teama, nu ca ar fi deosebit de educati.
    Avem orasul pe care noi, cetatenii acestui oras, cu spiritul civic pe care il constientizam sau nu il constientizam, il construim zi de zi.
    L.L.Sibisteanu

Comments are closed.