22.3 C
Bacau

Pasionații de turism gastronomic sunt așteptați la ,,Festivalul Plăcintelor”

De stiut!

H 2

Filila Bacău a Asociaţiei Naţionale de Turism Rural, Ecologic şi Cultural (ANTREC) organizează, în acest an, ,,Festivalul Plăcintelor” – ediţia a patra, în perioada 29 – 31 august a.c., tot în satul Hârja, din comuna Oituz, cea mai ,,gustoasă” destinație din zonă.

Sunt aşteptaţi la petrecere locuitorii din comuna Oituz (satele Oituz, Marginea, Călcâi, Ferăstrău, Hârja și Poiana Sărată), precum şi turiştii români şi străini aflaţi în vacanță pe meleagurile băcăuane.

Potrivit ANTREC, manifestările Festivalului Plăcintelor continuă tradiţia organizării acestui eveniment pe teritoriul județului Bacău, activitate care a debutat în 2001 și în care participanții şi reprezentanții pensiunilor agroturistice din toată țara prezintă meșteșugul gastronomic al preparării plăcintelor și prăjiturilor după rețete originale.

În cadrul evenimentului, sâmbătă, 30 august, vor evolua ansambluri folclorice locale, care vor încânta auditoriul cu dansuri şi cântece populare moldovenești și nu numai.

Duminică, 31 august, au loc parada portului popular şi un program artistic susţinut pe scena festivalului de elevii școlii generale Poiana Sărată. Tot duminică va avea loc şi o excursie de lucru pentru cunoașterea zonei turistice înconjurătoare, la Târgu Ocna, Mănăstirea Cașin şi Slănic Moldova, la care vor fi invitați să participe oficialitățile, expozanții – oaspeți din alte regiuni ale țării și toţi cei interesați de potențialul turistic al zonei.

,,Festivalul Plăcintelor este cea mai importantă manifestare organizată în zonă şi unul dintre cele mai importante evenimente ale anului, care are loc în județul Bacău şi care duce la ocuparea aproape în totalitate a tuturor spaţiilor de cazare funcţionale de aici. Cu acest prilej, se promovează mai multe tipuri de produse turistice, care au menirea de a atrage diverse categorii de turişti, astfel încât în această perioadă a anului circulaţia turistică atinge cote maxime, mai ales dacă şi vremea este favorabilă derulării evenimentelor în aer liber”, a precizat Beatrix Grigoraș, preşedintele ANTREC Bacău.

Acest eveniment are scopul de a promova natura (arealul Văii Oituzului), obiceiurile, tradiţiile, arta populară, folclorul, turismul montan, turismul ecumenic, gastronomia şi, nu în ultimul rând, pensiunile din zonă. În satul Hârja se află și Așezământul Social-Filantropic ,,Sf. Voievod Ștefan cel Mare”, una dintre cele mai importante instituții de profil din Moldova.

Romulus Dan BUSNEA

- Advertisement -

Ultimele stiri