duminică 19 mai 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăOrasulPasionații jocurilor cu...

Pasionații jocurilor cu zaruri se reîntâlnesc la Slănic-Moldova

Amplasat pe coasta muntelui, cu o conformație unică, elegantul Hotel ,,Dobru” din stațiunea Slănic-Moldova, cu personal ospitalier și servicii de calitate, este gazda și principalul sponsor al puternicului Concurs Open de Table și Backgammon, organizat de Asociația Română de Backgammon (ARB), în perioada 23 – 25 noiembrie.

La această competiție participă numeroși jucători din țară și din străinătate, iar premiile sunt pe măsură, adică 10.560 lei: 10.000 lei adăugați la premii din partea hotelului ,,Dobru” și vila ,,Teleconstrucția” (7.000 lei pentru concursul de backgammon și 3.000 lei pentru concursul de table) și două seturi noi de backgammon, în valoare de 120 euro, din partea ARB.

Categorii de joc si taxe de înscriere:

Cupa Doamnelor/Domnișoarelor la Table și Backgammon (alegerea sistemului de joc le aparține prin vot), cu intrarea gratuită, cu un premiu pentru locul I constând într-un set nou de backgammon (60 euro);
Backgammon Open 400 lei (85% în premii), opțional, plus 300 lei (95% în premii);
Table Open 200 lei (85% în premii), opțional, plus 100 lei (95% în premii).

Sistem de joc:

Backgammon Open, primele două runde la 11 puncte, următoarele runde la 9 puncte, tripla eliminare Ftbgsystem, 12 sec. de mutare, 17(14) minute de jucător/partida.

Table Open, partide la 5 puncte, tripla eliminare Ftbgsystem, 12 sec. de mutare, 8 minute de jucător/partida.

Notă: Zarurile sunt aruncate din păhărel (cupă) după ce sunt agitate de minim trei ori pe verticală și în cădere, cel puțin unul dintre zaruri să atingă manta sau o piesă din joc Cu toate acestea, daca unul dintre jucători cere să se joace de către ambii jucători zarurile prin topogan, celălalt jucător trebuie să accepte.

Distribuire premii pe categorii:

Table/Backgammon: Locul 1 = 30%; Locul 2 = 25%; Locul 3 = 20%; Locul 4 = 15% , Locul 5 = 10%. La un număr mai mare de 50 de participanți organizatorii vor modifica procentele de premiere și vor crește numărul de premianți.

Toate jocurile se vor desfășura în restaurantul hotelului.

Program

Vineri, 23 noiembrie
Orele 11.00 – 13.00: jocuri de încălzire, 13.00 – 15.00: înscrieri. După ora 15.00 se joacă primele două runde la Table. Între orele 18.00 – 19.00, pauză pentru masa de seară.
Orele 19.00 – 22.00: se joacă primele două runde la Backgammon Open, la 11puncte partida.

Sâmbătă, 24 noiembrie

Ora 10.00: continuă jocurile. Se va juca alternativ câte o rundă de table, respectiv backgammon, cu respectarea pauzelor de masă.

Duminică, 25 noiembrie: ora 10.00: continuă jocurile. Se va juca alternativ câte o rundă de table, respectiv backgammon, până la terminarea competiției, cu respectarea pauzelor de masă.

Organizatorul poate refuza înscrierea și poate exclude un jucător care a deranjat sau deranjează activitatea sau jucători ai asociației, fără nici un fel de obligații față de acesta.

Pentru concurs, ARB asigură transport gratuit de la aeroportul din Bacău până la Hotel ,,Dobru”, cât și retur, pentru toți jucătorii sosiți cu avionul din țară sau străinătate.

Directorul turneului este Neculai Drăgănuță, dublu campion european la backgammon (2002 și 2018), președintele ARB.

Vom reveni cu rezultatele finale.

Romulus-Dan BUSNEA

De citit!

Traficant de droguri prins în flagrant

Polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău, în colaborare strânsă cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău, au desfășurat o operațiune de amploare ce a condus la documentarea activității infracționale a trei persoane implicate în traficul...

Cum să alegi între “Creditul până la salariu” și “Creditul instant pe card”: Ghidul complet

În lumea financiară din ziua de azi, opțiunile de împrumut sunt variate și adaptate la nevoile individuale ale fiecăruia. Două dintre cele mai populare forme de credit sunt "Creditul până la salariu" și "Creditul instant pe card". Fiecare dintre...

Stagiu de pregătire de autoapărare pentru jandarmii celor două unități din Bacău

Timp de o săptămână, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău și ai Grupării de Jandarmi Mobile Bacău au participat la un stagiu de autoapărare cu instructori ai Centrului de Autoapărare din cadrul Clubului Sportiv Dinamo București.Activitățile s-au...