… sau paste cu pesto am zice noi, cei care-am mai rămas pe-acasă. Atât pastele, cât şi sosurile pesto, sunt apanajul bucătăriei italiene (deşi se afirmă că pastele au fost doar „reinventate” în Peninsula Italică, ele având vechi rădăcini în China). Şi când vine vorba de bucătăria italiană mă gândesc cu spaimă la puriştii acesteia care se vor îngrămădi să mă tragă de urechi şi să-mi spună că la pastele astea nu merge pesto, că pesto-ul ăsta nu e pesto, că ştiu ei foarte bine cum şi din ce se face un pesto adevărat, că vinul ales nu se asociază cu astfel de paste şi aşa mai departe. Dacă în toate domeniile am fi procedat ca aceşti vajnici apărători ai tradiţiilor gastronomice de sus din Alpi şi până jos în Sicilia poate astăzi n-am mai fi avut roata şi becul şi televizorul şi geaca de piele cu ţinte şi mai ştiu şi eu ce alte minunăţii …
De citit!
Culinar
Cartofi due formaggi
De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...
Culinar
Piept de pui pane
Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...
Culinar
Cartofi crocanți la cuptor
Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....