vineri 19 aprilie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăCulinarPastă de ardei...

Pastă de ardei grași, gogoșari și ardei capia

_100 copy

Toamna asta nu m-am prea omorât cu conservele. Am făcut anul trecut și zacuscă (o porție cu ghebe și una cu hribi), și ardei copți, și tocană de legume, și sos de gogoșari. Am pus varză tocată la borcane, am murat varză, castraveți, am pus gogoșari în oțet și ghebe la sare. Am făcut chiar și o porție de murături asortate. Cum din multe mai am încă rezerve, anul acesta m-am limitat doar la castraveți în saramură și, ceva mai încolo, niște varză murată – să fie de-o oală, două de sarmale, eventual de niște varză călită cu oareșce afumături. Și, ca să nu fie luna lui septembrie prea monotonă, am pregătit pentru iarnă și niște pastă de ardei. O astfel de pastă este foarte utilă în extrasezon, când ardeii pot ajunge și la 20 lei/kg. O puteți folosi la tocănițe, ciorbe, sosuri, gulyas ori papricaș.

Cum pasta aceasta nu conține nici un fel de conservant, este extrem de important modul în care o puneți la păstrare.

Integral, aici.

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....