vineri 21 iunie 2024

.

De ce aveți nevoie...

Unele persoane petrec mult timp în bucătărie. Pentru a găti, desigur, dar și...

Cum acționează cremele hidratante

Crema hidratantă sau emolientă este un preparat cosmetic folosit pentru protejarea, hidratarea și...

O călătorie culinară și...

Toamna, acea perioadă magică a anului, în care natura se transformă în culori...

Măștile faciale și beneficiile...

Pe lângă rolul lor crucial în protecția împotriva bolilor respiratorii, măștile faciale pot...
AcasăCulinarPastă de usturoi...

Pastă de usturoi copt pentru friptură

Nu tot timpul, dar suficient de des, când pun de-o friptură la cuptor, scap printre bucățile de carne și câțiva căței de usturoi. Necurățați, doar zdrobiți ușor prin apăsare cu lama cuțitului.

După ce ați scos cărnurile gătite din tavă și le-ați pregătit pentru servire, nu vă grăbiți să aruncați usturoiul copt rămas. Și-a făcut, ce-i drept treaba, aromând carnea (dar și atmosfera bucătăriei), dar încă este util și utilizabil întru conceperea unui sos (eventual a unei paste mai consistente) care poate da noi valențe fripturii.

Ce vă mai trebuie și cum procedați, aflați de AICI.

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....