.

Ce dăm de mâncare...

Indiferent dacă pisica ta este o mâncătoare pretențioasă sau nu, probabil că te...

Bijuterii pentru bărbați? Istoria...

Neanderthalienii au fost primii care s-au accesorizat. Istoricii cred că ar fi putut...

Top 10 lucruri esențiale...

Mutarea într-o locuință nouă reprezintă o etapă plină de entuziasm, dar și de...

Eficiența energetică a plitelor...

În ultimele decenii, plitele cu inducție au devenit o opțiune populară în bucătăriile...
AcasăCulinarPastă de usturoi...

Pastă de usturoi copt pentru friptură

Nu tot timpul, dar suficient de des, când pun de-o friptură la cuptor, scap printre bucățile de carne și câțiva căței de usturoi. Necurățați, doar zdrobiți ușor prin apăsare cu lama cuțitului.

După ce ați scos cărnurile gătite din tavă și le-ați pregătit pentru servire, nu vă grăbiți să aruncați usturoiul copt rămas. Și-a făcut, ce-i drept treaba, aromând carnea (dar și atmosfera bucătăriei), dar încă este util și utilizabil întru conceperea unui sos (eventual a unei paste mai consistente) care poate da noi valențe fripturii.

Ce vă mai trebuie și cum procedați, aflați de AICI.