vineri 13 decembrie 2024

.

Ce trebuie să știți...

De la cercei cu mărgele la cercei cu diamante și tot ceea ce...

Cum întâmpinăm Marea Foamete?

Timpurile se schimbă, dragii moșului, și ceea ce astăzi e bătut în cuie,...

Ce dăm de mâncare...

Indiferent dacă pisica ta este o mâncătoare pretențioasă sau nu, probabil că te...

Marker, liner, koki… Ce...

Marker pen, fine liner, marking pen, felt-tip pen, flow marker, sign pen (în...
AcasăCulinarPasta primavera cu...

Pasta primavera cu sos de viţel

Când spui “Pasta primavera”, gândul te duce automat la miresmele primăvăratice. Dacă eşti un gurmand mâncăcios (asta este un pleonasm, da?) te gândeşti la legumele colorate de sezon. Legume care pot fi combinate cu nişte paste, un sos simplu de roşii, busuioc şi ulei de măsline. Dacă pastele nu conţin ouă în compoziţie, ai rezolvat deja o mâncare de post. Dacă pastele conţin ouă, n-are rost să te rezumi doar la paste + legume, mai poţi gândi şi în termeni de parmezan ras şi de un sos mai consistent, cu puţină (sau chiar mai multă) carne. Ideea mi-a venit după ce am văzut o reţetă recentă a lui Adi Hădean (parcă v-am mai spus să-i vizitaţi blogul, pentru că într-adevăr merită) şi am constatat că mai am încă prin frigider suficiente rămăşiţe (resturi e urât spus) din care pot încropi ceva similar.

Preparatul meu, inspirat de povestea lui Adi, are trei componente principale: pastele propriu-zise, legumele trase la tigaie, sosul. Iar ca bonus, parmezanul sau un frate de-al acestuia.

Continuarea, aici.

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....