duminică 19 mai 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăCulinarPăstârnac pai la...

Păstârnac pai la cuptor

Dacă există cartofi pai, de ce n-ar fi și păstârnac pai (sau păstârnaci paie)?

106

Majoritatea gospodinelor de la noi asociază păstârnacul cu supele și ciorbele, în care conviețuiește alături de rădăcinile de morcov, pătrunjel și țelină. Uneori mai scapă și prin salata boeuf sau prin cea à la Russe. Pe unde au umblat supușii Majestății Sale s-a împământenit tradiționala friptură de duminică (cunoscută drept Sunday Roast în Imperiul Britanic și fostele și actualele colonii) alcătuită din carne de vită, cartofi copți, și diverse legume, dintre care nu lipsesc conopida, mazărea, morcovii, broccoli și, exact, păstârnacul.

113

Păstârnacul poate înlocui cu succes cartofii la cuptor (vezi aici cum), ba chiar și cartofii pai. Și nici măcar nu trebuie prăjit în baie de ulei.

Articolul integral, AICI.

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....