.

Ce trebuie să faci...

Cine a avut o imprimanta pe mână știe că cea mai mare spaimă...

De ce dăm cadouri...

Dăruirea de cadouri în general este o tradiție străveche care a ajuns să...

Problemele cu care se...

Ocuparea unui loc de muncă este esențială pentru capacitatea persoanelor cu dizabilități de...

Totul despre cauciucurile de...

Prin Ordonanţa Guvernului nr. 5/2011 a fost modificată Ordonanţa de urgenţă a Guvernului...
AcasăCulinarPăstârnac pai la...

Păstârnac pai la cuptor

Dacă există cartofi pai, de ce n-ar fi și păstârnac pai (sau păstârnaci paie)?

106

Majoritatea gospodinelor de la noi asociază păstârnacul cu supele și ciorbele, în care conviețuiește alături de rădăcinile de morcov, pătrunjel și țelină. Uneori mai scapă și prin salata boeuf sau prin cea à la Russe. Pe unde au umblat supușii Majestății Sale s-a împământenit tradiționala friptură de duminică (cunoscută drept Sunday Roast în Imperiul Britanic și fostele și actualele colonii) alcătuită din carne de vită, cartofi copți, și diverse legume, dintre care nu lipsesc conopida, mazărea, morcovii, broccoli și, exact, păstârnacul.

113

Păstârnacul poate înlocui cu succes cartofii la cuptor (vezi aici cum), ba chiar și cartofii pai. Și nici măcar nu trebuie prăjit în baie de ulei.

Articolul integral, AICI.