sâmbătă 12 octombrie 2024

.

Două laturi ale eleganței...

În lumea parfumeriei de lux, două nume ies în evidență datorită creațiilor lor...

Despre șomajul tehnic pe...

Şomajul tehnic este perioada în care salariaţii sunt trimişi acasă deoarece unitatea nu...

Prolapsul organelor pelvine: Prevenție...

Prolapsul organelor pelvine este o afecțiune care afectează multe femei, în special pe...

Cum ne pregatim masina...

Cu toții știm că în sezonul rece trebuie să ne adăpostim de frigul...
AcasăCulinarPaste cu aromă...

Paste cu aromă de leurdă, usturoi și trâmbița piticului

116 copy

Atunci când am încercat propria variantă de paste carbonara n-am folosit toată cantitatea de tagliatelle cu leurdă. Inițial am intenționat să le fac un sos alb cu brânză, însă tocmai cumpărasem de la Kaufland niște ciuperci deshidratate. Se cheamă trâmbița piticului (Craterellus cornucopioides) și sunt comercializate de o firmă din Bihor. Au o aromă apropiată de cea a trufelor și se pot adăuga așa uscate în diverse preparate, conferindu-le o aromă aparte (asta am aflat abia după ce le-am gătit).  Și nici măcar nu sunt scumpe, vreo 5 lei pachetul de 50 g.

Continuare…

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....