Atunci când am încercat propria variantă de paste carbonara n-am folosit toată cantitatea de tagliatelle cu leurdă. Inițial am intenționat să le fac un sos alb cu brânză, însă tocmai cumpărasem de la Kaufland niște ciuperci deshidratate. Se cheamă trâmbița piticului (Craterellus cornucopioides) și sunt comercializate de o firmă din Bihor. Au o aromă apropiată de cea a trufelor și se pot adăuga așa uscate în diverse preparate, conferindu-le o aromă aparte (asta am aflat abia după ce le-am gătit). Și nici măcar nu sunt scumpe, vreo 5 lei pachetul de 50 g.
De citit!
Culinar
Cartofi due formaggi
De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...
Culinar
Piept de pui pane
Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...
Culinar
Cartofi crocanți la cuptor
Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....