joi 16 ianuarie 2025

.

Cum sa fii mereu...

Grija pentru sanatate trebuie sa devina o prioritate pentru persoanele adulte. Stilul de...

Rolul fibrinogenului și impactul...

Sănătatea noastră este un tablou complex, iar fiecare piesă a acestui puzzle contribuie...

Metode simple de găurit...

O varietate de tehnici sunt folosite pentru a străpunge urechile, variind de la...

Creșterea gradului de siguranță...

În contextul creșterii criminalității și al nevoii sporite de siguranță, proprietarii de locuințe...
AcasăCulinarPaste cu piept...

Paste cu piept de curcan și sos de smântână

Ca orice om normal (cred eu), nu mă duc în fiecare zi la super/hypermarket. Îmi fac din timp o listă de cumpărături necesare și, o dată la 3 – 4 săptămâni, mă aprovizionez cu cele trebuincioase pentru bucătărie și nu numai. Că pe lângă cele trecute în listă mă întorc și cu multe alte chestii, asta este o altă poveste. Penultima oară când am fost în Kaufland, asta se întâmpla cândva demult, pe la sfârșitul lui 2016, mi s-au lipit de mână și niște pasta fresca (pentru cei care nu au fost încă “la Italia” – paste proaspete) puțin mai deosebite: unele cu nero di sepia, celelalte cu aglio selvatico. Adică cu cerneală de sepie, respectiv cu leurdă. Capisci? De astea:

101

Cum riscam să rămân fără ele dacă se uita nevastă-mea pe data expirării, mi-am zis să le găsesc rapid o întrebuințare, ca să nu mai contribui și eu la creșterea mediei de kg alimente aruncate/locuitor al UE. Întrucât am prostul originalul obicei de a nu găti de două ori același lucru, iar ideile novatoare nu veneau ioc, am combinat două preparate deja testate, într-unul singur. Adică…

118

Vezi continuarea aici.

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....