duminică 19 ianuarie 2025

.

Tabletele elevilor din antichitate...

În ziua de azi, un elev cu tableta nu este o priveliște neobișnuită....

Top 5 măsuri preventive...

Achiziția unei mașini la mâna a doua poate părea o afacere avantajoasă, însă...

Ce este și la...

Spuma de polietilenă expandată este unul dintre cele mai utilizate materiale plastice în...

Ce trebuie să avem...

Vine iarna, vine frigul, ai nevoie de o geacă să-ți țină cald. Să...
AcasăCulinarPaste cu somon

Paste cu somon

Când toată lumea scormonește măruntaiele interneților căutând pentru masa de Crăciun rețete ale unor preparate cât care mai de care mai pe spate dătătoare când or fi postate pe aceiași interneți (că de arătat “dujmanilor” pe viu, offline, face-to-face a fi mai greu iarna asta), eu mă apuc să scriu despre paste. Și nu despre orice fel de paste ci despre fusilli pugliesi (aproximativ puliezii în pronunție). Tricolore, ca în poză, și fabricate cu adaos de coloranți naturali: 2% spanac deshidratat – cele verzi, 2% roșii deshidratate + 0,6% sfeclă roșie deshidratată – cele roșii, 0% nimic deshidratat – cele galbene.

_201

Mai adăugați niște roz-somon de la somon, niște alb-gălbui de la parmezan (sau ce altă brânză dură peninsulară folosiți), puneți totul pe un platou negru alb-închis (ca să nu mă acuzați de rasism), faceți poze, apoi lăudați-vă cu ele.

Rețeta o găsiți AICI.

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....