vineri 24 mai 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăCulinarPaste cu sos...

Paste cu sos de brânză, somon și creveți

Am mai spus-o și cu alte ocazii (aproape de fiecare dată când am vorbit despre paste): atunci când trebuie să bucătăriți și sunteți în criză fie de timp, fie de idei, apelați la paste.

_302

Într-o jumătate de oră, uneori chiar mai puțin, puteți pregăti o masă decentă pentru 1 – 6 persoane. Dacă gătiți pentru mai mult de șase persoane același fel de mâncare în același timp, cel mai probabil sunteți angajat(ă) la vreo cantină.

Italienii, care își atribuie inventarea pastelor, recomandă ca o porție de paste să conțină cam 120 g paste negătite. Asta pentru că la ei pastele reprezintă baza, peste ele venind cu câte puțin sos de roșii, puțin parmezan, puțin aglio, olio e peperoncino, puțin pesto, puțin sos ragu, puțin… Și “câte puțin” ăsta înseamnă chiar puțin, nu “din toate câte puțin”.

Pentru mine, probabil și pentru voi, pastele reprezintă doar pretextul, textul fiind sosurile, mult mai bogate și mai “ingredientate”. Așa că dacă gătiți pastele în această manieră, ajung și 60 – 80 g de paste pentru o porție. La care compensați diferența până la 120 cu somon, cu creveți, cu brânză cu mucegai albastru, cu smântână…

Pentru detalii, click AICI.

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....