duminică 8 septembrie 2024

.

La ce trebuie să...

Înainte de a semna un contract, trebuie să fii foarte atent! Nu, serios,...

Ruptura musculară și Terapia...

În lumea sportului și a activităților fizice intense, leziunile musculare, în special ruptura...

Ghid practic pentru pregătirea...

Primăvara aduce o explozie de energie în grădina noastră, iar pregătirea atentă a...

Ce husă de telefon...

Husa nu este neapărat pentru a proteja un telefon. Pe lângă funcția de...
AcasăCulinarPaste cu sos...

Paste cu sos de brânză, somon și creveți

Am mai spus-o și cu alte ocazii (aproape de fiecare dată când am vorbit despre paste): atunci când trebuie să bucătăriți și sunteți în criză fie de timp, fie de idei, apelați la paste.

_302

Într-o jumătate de oră, uneori chiar mai puțin, puteți pregăti o masă decentă pentru 1 – 6 persoane. Dacă gătiți pentru mai mult de șase persoane același fel de mâncare în același timp, cel mai probabil sunteți angajat(ă) la vreo cantină.

Italienii, care își atribuie inventarea pastelor, recomandă ca o porție de paste să conțină cam 120 g paste negătite. Asta pentru că la ei pastele reprezintă baza, peste ele venind cu câte puțin sos de roșii, puțin parmezan, puțin aglio, olio e peperoncino, puțin pesto, puțin sos ragu, puțin… Și “câte puțin” ăsta înseamnă chiar puțin, nu “din toate câte puțin”.

Pentru mine, probabil și pentru voi, pastele reprezintă doar pretextul, textul fiind sosurile, mult mai bogate și mai “ingredientate”. Așa că dacă gătiți pastele în această manieră, ajung și 60 – 80 g de paste pentru o porție. La care compensați diferența până la 120 cu somon, cu creveți, cu brânză cu mucegai albastru, cu smântână…

Pentru detalii, click AICI.

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....