Am mai spus-o și cu alte ocazii (aproape de fiecare dată când am vorbit despre paste): atunci când trebuie să bucătăriți și sunteți în criză fie de timp, fie de idei, apelați la paste.
Într-o jumătate de oră, uneori chiar mai puțin, puteți pregăti o masă decentă pentru 1 – 6 persoane. Dacă gătiți pentru mai mult de șase persoane același fel de mâncare în același timp, cel mai probabil sunteți angajat(ă) la vreo cantină.
Italienii, care își atribuie inventarea pastelor, recomandă ca o porție de paste să conțină cam 120 g paste negătite. Asta pentru că la ei pastele reprezintă baza, peste ele venind cu câte puțin sos de roșii, puțin parmezan, puțin aglio, olio e peperoncino, puțin pesto, puțin sos ragu, puțin… Și “câte puțin” ăsta înseamnă chiar puțin, nu “din toate câte puțin”.
Pentru mine, probabil și pentru voi, pastele reprezintă doar pretextul, textul fiind sosurile, mult mai bogate și mai “ingredientate”. Așa că dacă gătiți pastele în această manieră, ajung și 60 – 80 g de paste pentru o porție. La care compensați diferența până la 120 cu somon, cu creveți, cu brânză cu mucegai albastru, cu smântână…
Pentru detalii, click AICI.