vineri 12 aprilie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăCulinarPaste cu sos...

Paste cu sos de roșii, usturoi și busuioc

_100 copy BC

Proaspăt revenit acasă după mai bine de trei săptămâni de vacanță, am constata că am foarte mult spațiu liber în frigider. Drept pentru care am pornit către piață, să iau ceva “de-o salată”. După ce-am luat roșiile, castraveții și ceapa verde pentru salată, am dat peste niște roșii de grădină pe care le-am luat cu numai 2 Lei/kg. Erau atât de coapte încât sigur a doua zi vânzătorul nu mai lua nici măcar prețul ăsta pe ele.

Încă de când le-am cumpărat știam că o să se transforme în sos pentru paste (care nu lipsesc niciodată dintre provizii, ba uneori sunt chiar excedentare). Pe drumul înapoi către casă am încropit rețeta: paste, sos de roșii, busuioc proaspăt din jardinieră, usturoi. Mergea și niște brânză mai tare, așa că am cumpărat și o bucată de Grana Padano.

Am pus vinul la rece și m-am apucat de treabă…

CONTINUARE…

 

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....