sâmbătă 12 octombrie 2024

.

Ansamblul de joacă pentru...

Copilăria este o perioadă plină de energie și imaginație pentru cei mici, iar...

Prolapsul organelor pelvine: Prevenție...

Prolapsul organelor pelvine este o afecțiune care afectează multe femei, în special pe...

Cum să vă îmbrăcați...

Cel mai important lucru de reținut este că stratificarea este cel mai eficient...

Cum alegem o baterie...

Alegerea unei baterii de bucătărie este dificilă. Diversitatea de stiluri, materiale și finisaje...
AcasăCulinarPaste (din mazăre)...

Paste (din mazăre) cu fructe de mare

Paste cu fructe de mare am mai făcut și chiar am și mâncat. Am gătit și mazăre, că nu-i chiar așa mare filozofie. Acum a venit rândul unui preparat pe bază de mazăre și fructe de mare. Sună destul de ciudat, nu-i așa? Dacă însă fac precizarea că mazărea se găsea sub formă de paste (fără gluten, evident), ciudățenia nu mai pare chiar atât de ciudată.

_101

Dacă pastele au fost din mazăre, fructele de mare au fost din cele recomandate pentru Paella. Paella n-am gătit până acum, neavând în dotare acea tigaie de cel puțin un metru diametru. Așa că m-am rezumat la paste cu fructe de mare. Bineînțeles, puteți folosi un amestec de fructe de mare congelate sau proaspete (mai greu de găsit într-o zonă aflată la ceva distanță de cea mai apropiată mare): midii, creveți, calamari, caracatiță, sepie.

_103

Continuarea, AICI.

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....