miercuri 4 decembrie 2024

.

De ce dăm cadouri...

Dăruirea de cadouri în general este o tradiție străveche care a ajuns să...

Protejează interiorul mașinii tale...

Fie că ești un șofer pasionat sau doar conduci zi de zi pentru...

Ce trebuie să faceți...

Parfumurile au patru niveluri diferite de concentrare, de la cel mai scăzut la...

Cum să ascunzi o...

O cameră de supraveghere este bună la casa omului si nu mai detaliem...
AcasăCulinarPaste picante cu...

Paste picante cu dovlecei

În urbea noastră există trei magazine Lidl, amplasate în diverse zone. În naivitatea mea, am crezut că produsele din oferta pe care o găsesc în cutia poştală (când nu uită spammerul s-o livreze sau când nu mi-o „împrumută” altcineva) se regăsesc în toate cele trei magazine. Când l-am vizitat pe cel mai apropiat din punct de vedere geografic de reşedinţa mea, am constatat că nu-i chiar aşa. Drept pentru care m-au pierdut de client, iar dacă totuşi îi musai să cumpăr ceva de la firma respectivă (negăsind în altă parte), trebuie să merg tocmai lângă insulă, unde au magazinul cel mai bine garnisit, fiind poziţionat aproape „de centru”.

Într-o astfel de incursiune, chitit fiind pe brânzeturi de tip „fromage”, am descoperit nişte paste cum făcea bunica (cel puţin aşa scrie pe ambalaj); unele portocalii, altele de-un vineţiu spre negru.

Mai întâi le-am testat pe cele mai puţin închise la culoare care zice-se conţin pastă de tomate şi ardei iute (0,7%).

Continuare …

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....