sâmbătă 25 mai 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăCulinarPastramă de berbec...

Pastramă de berbec înăbușită în vin

Cum vă spuneam și în postarea anterioară, înainte de a găti o pastramă de berbec, oaie, berbecuț, batal, cârlan, ori cum s-o mai fi numind, lăsați-o “la muiat” preț de 2 – 3 zile în vin alb, așa cum am procedat eu cu trei minunate bucăți de mușchi de berbecuț, colectate de pe lângă șira spinării și marinate bine. Nu le-am marinat eu, erau gata fezandate, dar dacă le-aș fi marinat, cu siguranță că aș fi apelat la una din cele trei variante iscusit povestite de Costăchel aici și aici.

_203

Dacă am scăpat de așteptarea pricinuită de marinare, am zis că n-o fi foc dacă aș uita pastrama vreo 48 de ore în frigider, înecată în vin.

_205

Am scurs-o de vinul amestecat cu condimente și zemurile izvorâte din pastramă, vin pe care nu l-am băut, dar nici nu l-am zvârlit, am crestat-o ușor pe ambele părți, cât să nu se încovoaie la foc, apoi am aruncat-o într-o tigaie antiaderentă ușor unsă cu o lingură de ulei de măsline…

Restul poveștii, AICI.

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....