La măcelăria din Piața Sud de unde cumpăr frecvent ceafă, cotlete sau mușchiuleți de porc, se găsește, aproape tot timpul, pastramă de berbec, sau berbecuț – cum îl alintă proprietarul. O iei gata marinată, mai trebuie doar să-i arăți oleacă focul.
Când am încercat-o prima oară, măcelarul mi-a dat un sfat: înainte de a o pune pe grătar, în cuptor ori la tigaie, las-o vreo 2 – 3 zile în vin alb. Am urmat cu sfințenie indicațiile date și nu mi-a părut rău.
Am luat niște pastramă din pulpă de berbec și din mușchiuleț de lângă șira spinării(acesta din urmă dispare din galantar cu o viteză apropiată de cea a luminii în vid) și am îmbăiat bucățile marinate vreme de 72 de ore într-un alb demisec de calitate (bănuiesc că știți că dacă un vin nu este bun de băut, atunci nu este bun nici pentru gătit).
Articolul integral, AICI.