Trecând ceva mai de dimineață prin piață am observat agitație mare la cele două magazine profilate pe pește. Denumit pe vremuri “mâncarea săracului”, peștele a devenit acum un produs de lux. Un kilogram de păstrăv proaspăt (neeviscerat) costă mai mult decât un kilogram de ceafă sau cotlet de porc (fără os)! Astăzi lumea cumpără pește mai mult în zilele de sărbătoare, cum este și această zi din Postul Crăciunului în care este dezlegare la pește. Așa că am luat patru bucăți de păstrăv-curcubeu mai mărișori, cam la ½ kg bucata. Unul dintre ei (de fapt era o ea) s-a dovedit a fi plin de icre, icre care s-au dus direct în congelator împreună cu sarea de rigoare (așa am citit eu pe net că se face cu icrele de păstrăv sau de știucă, care ar putea fi contaminate cu ouă de tenie).
Și acuma să vă povestesc cum, în maximum o jumătate de oră, e gata prânzul (presupunând că vinul este deja la rece ).