sâmbătă 12 octombrie 2024

.

Inovații în industria construcțiilor...

Procesul de construcție a unei piscine nu presupune doar săpături și turnarea betonului....

Benzi LED: Ce le...

Benzile luminoase LED sunt cunoscute pentru dimensiunea și flexibilitatea lor. Acestea au multe...

Cum să gestionezi tulburările...

Tulburările digestive sunt o problemă comună care afectează mulți oameni, influențând negativ calitatea...

Bijuterii pentru bărbați? Istoria...

Neanderthalienii au fost primii care s-au accesorizat. Istoricii cred că ar fi putut...
AcasăCulinarPăstrăv cu smântână...

Păstrăv cu smântână – o specialitate bucovineană

112 copy

Unul dintre preparatele tradiționale ale zonei Vama din Bucovina, păstrăv cu smântână, distruge tot sistemul de valori al celor școlarizați (doar) pe net, care știu – din surse absolut sigure și fără putință de tăgadă – că dacă mănânci pește și bei ori mănânci (concomitent, înainte, după) lactate, cu siguranță ți se va depigmenta pielea. Dacă inventatorii internetului s-ar fi născut cu câteva sute de ani mai devreme, probabil că astăzi ne-am fi limitat doar la păstrăv la cuptor, păstrăv la grill, păstrăv la tigaie ori păstrăv afumat, fiindu-ne imposibil să ne delectăm cu acest minunat păstrăv cu smântână.

Sunt mai multe variante de preparare a păstrăvului cu smântână: fie se fierbe păstrăvul crud (eviscerat și desolzat, evident) direct în smântână, fie mai întâi se prăjește puțin pe plită ori în cuptor pe un pat de sare grunjoasă, fie – ca mai jos – se rumenește pe grill și apoi se fierbe în smântână. Oricum s-ar face, secretul este să nu vă zgârciți la smântână.

Continuare…

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....