22.3 C
Bacau

Păstrăv cu smântână – o specialitate bucovineană

De stiut!

112 copy

Unul dintre preparatele tradiționale ale zonei Vama din Bucovina, păstrăv cu smântână, distruge tot sistemul de valori al celor școlarizați (doar) pe net, care știu – din surse absolut sigure și fără putință de tăgadă – că dacă mănânci pește și bei ori mănânci (concomitent, înainte, după) lactate, cu siguranță ți se va depigmenta pielea. Dacă inventatorii internetului s-ar fi născut cu câteva sute de ani mai devreme, probabil că astăzi ne-am fi limitat doar la păstrăv la cuptor, păstrăv la grill, păstrăv la tigaie ori păstrăv afumat, fiindu-ne imposibil să ne delectăm cu acest minunat păstrăv cu smântână.

Sunt mai multe variante de preparare a păstrăvului cu smântână: fie se fierbe păstrăvul crud (eviscerat și desolzat, evident) direct în smântână, fie mai întâi se prăjește puțin pe plită ori în cuptor pe un pat de sare grunjoasă, fie – ca mai jos – se rumenește pe grill și apoi se fierbe în smântână. Oricum s-ar face, secretul este să nu vă zgârciți la smântână.

Continuare…

- Advertisement -

Ultimele stiri