joi 10 octombrie 2024

.

Două laturi ale eleganței...

În lumea parfumeriei de lux, două nume ies în evidență datorită creațiilor lor...

Explorând beneficiile hranei umede...

Hrana umedă pentru câini și husky-ul siberian sunt subiecte de interes pentru toți...

Ce husă de telefon...

Husa nu este neapărat pentru a proteja un telefon. Pe lângă funcția de...

Ghid esențial: Ce nu...

Indiferent dacă lucrezi de acasă sau într-un birou tradițional, anumite obiecte sunt esențiale...
AcasăCulinarPăstrăv în crustă...

Păstrăv în crustă de sare la cuptor

Cum ziceam și cu alte ocazii, postul Crăciunului ortodox arată mai degrabă ca o cură de pește. Iar dacă nu mai știți cum să pregătiți peștele, vă propun acum o modalitate de gătire care se pretează în perioada de iarnă, că n-o să țineți cuptorul pornit mai bine de un ceas vara, când afară, uneori chiar și în casă, temperaturile depășesc 300 K.

_104

_105

Am ales păstrăvul, dar puteți foarte bine să-l înlocuiți cu doradă sau biban de mare pe care să  o (îl) gătiți în crustă de sare, la cuptor. Din capul locului să nu vă mire necesarul mare de sare (oricum mai ieftină decât peștele) și nici să nu vă speriați că peștele gătit astfel o să fie ocnă. Nu. Peștele pregătit în această manieră își ia exact câtă sare îi trebuie. În plus, învelișul de sare conferă câteva avantaje care nu-s de neglijat…

_100

Continuarea, AICI.

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....