duminică 6 octombrie 2024

.

Trucuri mai puțin cunoscute...

Curățarea bucătăriei poate fi o sarcină laborioasă și consumatoare de timp, dar cu...

Scurtă incursiune în istoria...

De-a lungul veacurilor, omenirea a căutat să-și protejeze bunurile de hoți sau de...

Pe ce “sol” construim...

Explicaţiile psihologului Laura Maria CojocaruÎn acesta viață, avem de învățat lecția relaționării, lecția...

Câteva trucuri pe care...

Pistolul de lipit este un instrument versatil care poate fi folosit pentru lipirea...
AcasăCulinarPăstrăv pe pat...

Păstrăv pe pat de lămâie la cuptor

Pe vremuri, când puteai ieși din casă fără ca să te costumezi ca și cum ai vrea să jefuiești o bancă, preferam să cumpăr păstrăv cât mai proaspăt cu putință: direct din acvariu. Între timp, acvariile cu pești vii au migrat fie către Piața Centrală, fie către hypermarketurile de la periferie, rămânând doar cele de apartament, cu pești exotici “ornamentali”. Cum vremurile s-au schimbat, s-au schimbat și obiceiurile. Inclusiv cele alimentare. Păstrăvul proaspăts-a metamorfozat brusc în somon congelat sau ton proaspăt ( a se citi “proaspăt decongelat”). Întru pomenirea vremurilor trecute, las aici o poveste cu păstrăvi și lămâi. Poate o folosi cuiva.

_112

Articolul integral, AICI.

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....