sâmbătă 18 mai 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăCulinarPăstrăv prăjit în...

Păstrăv prăjit în tigaie

Chiar dacă fereastra de oportunitate prilejuită de sărbătoarea cunoscută în popor drept La Bonne Nouvelle s-a închis, peștele în general (păstrăvul în special) rămâne unul dintre alimentele mele favorite. Cu toate că opțiunile de gătire par a fi limitate, este doar o aparență. Păstrăvul se poate prepara la cuptor, pe grătar (cu lemne, cărbuni sau chiar electric), la tigaia-grill sau chiar fiert în smântână. Puteți face din el și ciorbă sau borș. Ca să nu mai amintesc de saramură.

_100

O minunată ciorbă de păstrăv am mâncat la Păstrăvăria Cheița, cum ieși din Bicaz spre Lacu Roșu, pe stânga. Asta de mai jos:

205

Păstrăvul afumat este un ingredient ideal într-o salată de cartofi, ori puteți prepara din el o pastă tartinabilă să vă lingeți pe degete. Am lăsat la urmă varianta tradițională de păstrăv la tigaie. Sub formă de rondele (dacă este mare) sau întreg (200 – 250 g), tăvălit prin făină/mălai/pesmet și apoi prăjit în ulei până devine auriu și crocant, este de-li-cios! Mai ales dacă este acompaniat de udătura corespunzătoare. V-aș recomanda o Zghihară de Huși, un vin alb, sec, numai bun dacă este răcit corespunzător (10 – 12 ˚C) și nu vă tentează să faceți șpriț din el.

107

Deși este același lucru, păstrăv prăjit în tigaie sună mai bine decât “păstrăv prăjit în ulei”, însă dă mai bine la PR, pe motiv de hrană sănătoasă, fără grăsimi, fără prăjeli, fără calorii. Dacă salivați deja, citiți în continuare…

De citit!

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....

Salată de andive cu brânză și ton

Nu știu cât de mult vă dați în vânt după andive. Mie unuia, îmi plac. Fie că sunt în prealabil opărite și apoi date la cuptor (ca aici sau aici), fie că sunt crude, încorporate în diferite salate, alături de...