vineri 19 aprilie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...

Patru ani de închisoare pentru escrocherie. Un tânăr vindea un excavator pe care nu-l avea

Un bărbat din orașul Comănești a fost condamnat la închisoare pentru înșelăciune, după ce a păcălit mai multe persoane care doreau să cumpere un miniexcavator, dar care în final s-au ales doar cu paguba. Bărbatul a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare de către Curtea de Apel Bacău, după ce a fost acuzat că a obținut sume importante de bani de la victime, promițându-le că le va vinde utilajul marca Bobcat.

Potrivit anchetatorilor, bărbatul a postat mai multe anunțuri pe diferite site-uri de pe internet, oferind spre vânzare același utilaj, marca Bobcat. În urma discuțiilor cu potențialii cumpărători, acesta obținea avansuri de la diferite persoane, iar apoi nu mai putea fi contactat pe numerele de telefon folosite. Ulterior, posta același anunț, dar cu alt număr de telefon.

Într-unul dintre cazuri, persoana vătămată a plătit un avans de 4.500 lei, dar nu a primit niciodată utilajul. În cele din urmă, aceasta a încercat să-l contacteze telefonic pe autorul anunțului, însă acesta nu a mai răspuns. O persoană care locuia la adresa respectivă i-a relatat că nu deține niciun utilaj și că au mai fost și alte persoane care au întrebat de bunul respectiv, semn că tânărul a luat bani și de la acestea.

Tânărul nu este la prima sa infracțiune. Acesta a comis fapta în stare de recidivă postcondamnatorie față de condamnări multiple pentru infracțiuni de înșelăciune. Mai mult decât atât, acesta a avut tupeul de a-și recunoaște fapta cu nonșalanță și a cerut să fie judecat în baza procedurii simplificate, pentru a putea beneficia de o reducere cu o treime a pedepsei.

Instanța de judecată a concluzionat că inculpatul a dovedit o perseverență antisocială prin comiterea de infracțiuni împotriva patrimoniului persoanei, ba chiar o anumită specializare infracțională în a comite infracțiuni de înșelăciune.

De citit!

Reținut de polițiști după ce a condus din nou un autoturism fără permis

La data de 26 martie a.c., polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Răcăciuni au depistat în localitatea Parava un autoturism, iar la efectuarea semnalelor regulamentare de oprire acesta a accelerat continuându-și deplasarea.               Polițiștii au procedat la urmărirea autoturismului în trafic, dar...

Demersuri importante pentru înființarea unei subunități de pompieri în comuna Hemeiuș

Într-un pas crucial spre asigurarea siguranței comunității locale, astăzi, 29 martie, a avut loc un moment semnificativ în demersul de construire a unei noi subunități de pompieri în comuna Hemeiuș.Prin predarea-primirea unui teren din domeniul public al statului, administrat...

Infracțiuni rutiere constatate de polițiști în trafic

La data de 27 martie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Bacău au depistat în flagrant delict, un bărbat de 38 de ani, din orașul Dărmănești, în timp ce conducea un autoturism pe strada Aleea Parcului din municipiu, aflându-se sub...