vineri, septembrie 29, 2023

Lacul Balatau (lacul Bolatau) din Muntii Nemira

Lacul Bălătău (este cunoscut de catre localnici...

Patru ani de închisoare pentru escrocherie. Un tânăr vindea un excavator pe care nu-l avea

Fapt diversInfractionalPatru ani de închisoare pentru escrocherie. Un tânăr vindea un excavator pe care nu-l avea
- Advertisement -

Un bărbat din orașul Comănești a fost condamnat la închisoare pentru înșelăciune, după ce a păcălit mai multe persoane care doreau să cumpere un miniexcavator, dar care în final s-au ales doar cu paguba. Bărbatul a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare de către Curtea de Apel Bacău, după ce a fost acuzat că a obținut sume importante de bani de la victime, promițându-le că le va vinde utilajul marca Bobcat.

Potrivit anchetatorilor, bărbatul a postat mai multe anunțuri pe diferite site-uri de pe internet, oferind spre vânzare același utilaj, marca Bobcat. În urma discuțiilor cu potențialii cumpărători, acesta obținea avansuri de la diferite persoane, iar apoi nu mai putea fi contactat pe numerele de telefon folosite. Ulterior, posta același anunț, dar cu alt număr de telefon.

Într-unul dintre cazuri, persoana vătămată a plătit un avans de 4.500 lei, dar nu a primit niciodată utilajul. În cele din urmă, aceasta a încercat să-l contacteze telefonic pe autorul anunțului, însă acesta nu a mai răspuns. O persoană care locuia la adresa respectivă i-a relatat că nu deține niciun utilaj și că au mai fost și alte persoane care au întrebat de bunul respectiv, semn că tânărul a luat bani și de la acestea.

Tânărul nu este la prima sa infracțiune. Acesta a comis fapta în stare de recidivă postcondamnatorie față de condamnări multiple pentru infracțiuni de înșelăciune. Mai mult decât atât, acesta a avut tupeul de a-și recunoaște fapta cu nonșalanță și a cerut să fie judecat în baza procedurii simplificate, pentru a putea beneficia de o reducere cu o treime a pedepsei.

Instanța de judecată a concluzionat că inculpatul a dovedit o perseverență antisocială prin comiterea de infracțiuni împotriva patrimoniului persoanei, ba chiar o anumită specializare infracțională în a comite infracțiuni de înșelăciune.

Alte titluri