Pe 11 drumuri judetene s-a interzis circulatia vehiculelor mai mari de 3,5 tone. Vezi care sunt

Este restricţionată circulaţia autovehiculelor mai mari de 3,5 tone pe 11 drumuri judeţene şi a autovehiculelor mai mari de 6 tone pe drumul naţional DN 2 Bacău – Adjud. Este închis drumul naţional DN 11 A Podu Turcului – Adjud – Bârlad.

În Bacău, Oneşti şi Moineşti sunt 7 filtre ale Serviciului Poliţiei Rutiere din care 4 la Bacău, 2 Oneşti, 1 Moineşti care dirijează circulaţia autovehiculelor. Nu este permisă circulaţia autovehiculelor neechipate corespunzător.

Se monitorizează şi se dirijează circulaţia prin Serviciul de Poliţie Rurală.

În municipiul Bacău sunt filtre de poliţie pe drumurile spre Bucureşti, Vaslui şi Mărgineni, precum şi pe ruta ocolitoare a Bacăului, la Pista de carting.

Pe porţiunile de drum judeţean DJ 252 D Gioseni – Galbeni şi DJ 207 G în zona localităţii Ruşi – Ciutea se intervine cu echipaje şi utilaje ale Serviciului Judeţean de Drumuri, Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi Comitetele locale pentru situaţii de urgenţă din Tamaşi, Gioseni şi Letea Veche,începând de la ora 11.45, pentru a debloca circulaţia pentru autoturismele aflate în trafic.

Pe DJ 252 D circulaţia a fost blocată de un tir.

Cele 11 drumuri judeţene pe care este restricţionată circulaţia autovehiculelor mai mari de 3,5 tone sunt:

DJ 119 Bacău – Sarata
DJ 252 D N. Bălcescu – Galbeni – Chetriş
DJ 206 B Răcăciuni – Parava
DJ 252 D Răcăciuni – Pânceşti
DJ 119 H DN 2 – Faraoani
DJ 119 A Sascut – Urecheşti
DJ 119 A Sascut – Bereşti
DJ 206 A Podu Turcului – Dealu Morii
DJ 243 B Motoşeni – Vultureni
DJ 207 F Bacău – Săuceşti
DJ 241 B Glodişoarele – Filipeni