marți 27 februarie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăActualitatePe cine controleaza...

Pe cine controleaza controlorii?

Autobuz Tsp
Sursa : http://bacau.stfp.net

 

Astazi in timp ce ma deplasam cu un autobuz al societatii de transport public, mi s-a cerut biletul sau abonamentul la control. Am prezentat abonamentul controlorului i-ar acesta mi l-a luat din mana pe motiv ca nu ma aflu pe traseul corespunzator. Adevarat este faptul ca eu aveam abonament pe traseul 18 si ma aflam pe traseul 17  (am urcat de la statia de la autogara).

Au spus sa cobor jos si sa ii urmez. Am coborat si am mers cu acestia in statia  de la piata ( pe partea cu statia de salvare). Mi-au spus pe un ton foarte ridicat sa le dau suma de 15 lei daca nu imi dau amenda de pana la 350 de lei. Cum nu am crezut nici 0.1% acest lucru, au spus ca mergem la politia locala. Stiind bine ca nu am ce sa patesc, am fost total de acord sa mergem. Ajunsi in curtea sectiei , am scos telefonul sa il sun pe un prieten bun care sa imi spuna exact cum sa procedez.

Cand au vazut ca pun mana pe telefon au inceput sa tipe ” Inchide telefonul! Aici nu ai voie sa vorbesti la telefon!”, eu zicandu-le simplu ca “Nu scrie nicaieri acest lucru”, in timp ce un angajat al sectiei respective statea si se uita probabil satul de ceea ce fac acesti controlori zi de zi. Dupa ce am terminat de vorbit la telefon cel care avea abonamentul in mana l-a aruncat jos si a inceput sa injure in fel si chip, ( ca nu a gasit persoana potrivita care sa ii dea cei 15 lei) si aducand injurii la persoana mea.

Brunetii si oamenii strazii  merg pe gratis

Nu numai o data s-a intamplat sa ma aflu in autobuz si eu si persoane de etnie rroma.Ce se intampla? Mie si celorlalti calatori ne erau cerute si verificate legitimatiile de calatorie iar persoanele sus numite parca nici nu se aflau in mijlocul de transport si erau lasate sa ajunga la destinatie fara nicio problema. Cand vine vorba de batrani, controlorii se comporta cu acestia intr-un mod greu de crezut.

Ce se intampla daca nu platesti acel bilet cu suprataxa?

Tinand cont de faptul ca acestia nu au voie sa te legitimeze, cel mai mult acestia pot suna la jandarmerie. Daca ai conditie fizica buna nu trebuie sa ai niciun motiv de ingrijorare.

Tinuta si conduita lasa de dorit

Tinuta agentilor de control lasa de cele mai multe ori de dorit. La fel si conduita acestora, cei mai multi crezandu-se mult superiori fata de calatori.

Raman doar cei care…

Am un prieten care a fost si el angajat ca si agent de control. A fost angajat foarte putin timp deoarece nu a rezistat ” Cat sa ma cert cu lumea ca nu are bilet? Pentru 600 de lei mai bine nu muncesc in aceste conditii.” mi-a spus acesta.

Cei care ati patit ceva identic puteti povesti ceea ce sa intamplat,  sau daca  ati  surprins astfel de evenimente luati legatura cu unul din redactorii BacauExpres.

Speram prin acestea ca firma care se ocupa de controlorii de autobuz a inteles despre ce este vorba si va face ceva in acest fel.

De citit!

Adrian Răspopa, premiat în cadrul Galei de la Oneşti

Joi, 21 Noiembrie 2013, în sala Polivalentă Nadia Comăneci din Oneşti, a avut loc premierea primului pilot  profesionist băcăuan , pentru activitatea sa în motorsport   eveniment organizat de Clubul Sportiv Municipal Oneşti împreună cu Primăria Municipiului Oneşti. La premiere...

Atentie la vremea căldută de afară. Acum e momentul când atacă virusii!!

Întrebat de Dragoș Bighiu, cum de cei mai multi  oameni se îmbolnăvesc în aceasta perioadă, doctorul Sorin Enescu , medic la  la Serviciul de Ambulanta din Bacau a declarat ca CONTINUARE

VIDEO: Drama unei familii inundate din comuna Cudalbi- Impreuna ii putem ajuta

  Locuitorii comunei Cudalbi trec prin momente de groaza. Acestia sunt foarte afectati de inundatiile care nu au iertat nimic la sfarsitul saptamanii trecute. Case, grajduri, animale chiar si oameni au fost luati de viiturile puternice. In acest sens, Marius Fundulea,...