17.8 C
Bacau

Pe pârtia de schi din stațiunea Slănic-Moldova se schiază în condiții excelente. Webcamul de pe pârtie este funcțional

De stiut!

DSC_0086

După deschiderea oficială de la sfârșitul anului trecut, pârtia de schi ,,Nemira” din stațiunea Slănic-Moldova a funcționat în condiții bune și chiar foarte bune, înregistrându-se o creștere semnificativă a numărului de turiști pasionați de practicarea sporturilor de iarnă, iubitori ai muntelui și ai mișcării în aer liber.

Astfel, în perioada 2 – 8 februarie a.c., numărul turiștilor și al schiorilor a crescut de la 400 -500/zi, la 1.200 – 1.300/zi și chiar mai mult, în zilele de sâmbătă și duminică.

Dotările, buna organizare și informare, dar si tarifele practicate în acest sezon au făcut ca pârtia de schi ,,Nemira” să fie tot mai apreciată și mai căutată de turiști din toate zonele țării.

Pârtia de schi ,,Nemira”, proiect realizat de către Consiliul Județean Bacău în parteneriat cu Primăria orașului Slănic-Moldova, este situată la intrarea în stațiunea Slănic-Moldova (circa 100 metri de DN12B) si este orientată spre nord, la o altitudine de 720m (punctul cel mai înalt de plecare).
Are o lungime pe înclinare de 1.414m, lăţime medie de 38m, o diferenţă totală de nivel de 240 metri şi o pantă medie de 17%, înclinaţie ce o încadrează în categoriapârtiilor uşoare şi, implicit, îi conferă pârtiei un grad de atractivitate deosebit de ridicat.

DSC_0072

Pentru asigurarea unor condiţii optime de practicare a schiului şi pentru a veni în întâmpinarea iubitorilor sporturilor de iarnă, pârtia este prevăzută cu: instalaţie de transport pe cablu (68 scaune de 4 locuri), instalaţie de înzăpezit artificială (trei tunuri de zăpadă si 18 hidranți), maşină de bătut zăpadă (ratrac), instalaţie de iluminat pentru nocturnă (64 de stâlpi), cameră weblive, parcare auto, formație de salvamont, la care se adaugă un ATV și un snowmobil de ultimă generație, dotări ce permit intervenții rapide și eficiente în orice punct de pe pârtie.

Informațiile meteo sunt permanent monitorizate prin intermediul unui site performant și de mare precizie, care prezintă evoluția și prognoza vremii în stațiunea Slănic-Moldova pe anumite intervale de timp.

Conform datelor de ultimă oră se anunță condiții bune pentru schiat, pârtia ,,Nemira” urmând a fi întreținută și în continuare cu ajutorul instalației pentru producerea zăpezii artificiale.
Totodată, administrația pârtiei a pus în funcţiune zilele trecute o cameră video, ce redă imagini în direct de pe pârtia de schi din staţiunea Slănic-Moldova.

Aceasta, ca de altfel și alte detalii și informații cu privire la starea pârtiei pot fi accesate pe pagina de website a pârtiei: www.partianemira.ro, precum și pe www.romaniaturistica.ro/info-schi.
Așadar, toți iubitorii sporturilor de iarnă pot verifica în timp real dacă e zăpadă pe pârtia ,,Nemira” înainte de a pleca la schi!

Romulus Dan Busnea

- Advertisement -

Ultimele stiri