sâmbătă, decembrie 2, 2023

Machiajul masculin: de la religie la modă

Timp de milenii, începând cu 4000 î.Hr....

Cum să câștigi o dobândă mai mare pentru economiile tale

Ratele dobânzilor sunt aproape minime istorice, ceea...

Câteva idei pentru amenajarea balconului

Da, știm cu toții că balconul este...

Penitenciarul Spital din Târgu Ocna, evaluat pentru a corespunde standardelor europene

OrasulPenitenciarul Spital din Târgu Ocna, evaluat pentru a corespunde standardelor europene
- Advertisement -

In perioada 15-18 octombrie a.c., la Penitenciarul Spital din orasul statiune Târgu Ocna, a avut loc vizita de evaluare a comisiei de experti din partea Comisiei Nationale de Acreditare a Spitalelor (CoNAS), în conformitate cu Legea 95/2006 privind reforma în sistemul sanitar, care prevede ca pâna în vara anului 2015, toate spitalele din tara sa fie evaluate si acreditate pentru serviciile medicale si standardele medicale oferite la nivel european.

Procesul de acreditare presupune respectarea cu strictete a mai multor indicatori de performanta tehnici medicali si existenta unor proceduri în acord cu cerintele europene în domeniu si certifica faptul ca spitalul functioneaza la parametrii stabiliti cu privire la acordarea serviciilor medicale si conexe actului medical, certificând astfel calitatea serviciilor de sanatate în conformitate cu procedura de clasificare a spitalelor, pe categorii de acreditare.

În cadrul evaluarii întreprinse la institutia penitenciara spitaliceasca din Târgu Ocna, comisia a urmarit aspectele legate de partea medicala, tehnica, de infrastructura si de doate a spitalului, toate pregatirile necesitând resurse materiale si umane importante.

În urma evaluarii si a întocmirii materialului de catre expertii CoNAS, Penitenciarul Spital Tg.Ocna va primi acreditarea de functionare, fiind primul spital din cadrul sistemului penitenciar care primeste acest tip de acreditare.

“Aceasta realizare a fost rezultatul unor servicii de calitate prestate de catre personalul unitatii, precum si a unui management care s-a adaptat si a raspuns cerintelor europene in domeniul medical”, a declarat Dr.Anca Denise Olar, directorul Penitenciarului Spital Targu Ocna.

In acest sanatoriu si-a petrecut ultimii ani de suferinta detinutul politic Valeriu Gafencu (1949-1952) supranumit si “Sfantul Inchisorilor”, salvatorul pastorului reformat Richard Wurmbrand.

Alte titluri