Penne cu somon, ciuperci şi sos de smântână şi parmezan

100Iată o reţetă rapidă, hrănitoare, gustoasă şi aspectuoasă. În 20, hai 25 de minute de când vă apucaţi de lucru, e pusă deja în farfurii (cu condiţia să nu dormiţi printre ingrediente :) ). Aşadar:

Ce vă trebuie?  (cantităţi suficiente pentru 2 porţii XXL sau 4 porţii „silhouette”)

  • 200 g somon proaspăt (pană sau filé);
  • 150 – 200 g ciuperci champignon (de la care reţineţi doar pălăria);
  • 200 g penne;
  • 100 g parmezan;
  • 200 g smântână de gătit (24 – 32% grăsime);
  • 50 g unt;
  • 4 cepe verzi mici;
  • 1 bucată de praz de circa 3 – 4 cm (doar partea verde);
  • 3 – 4 frunzuliţe de busuioc proaspăt;
  • sare şi piper după gust.

Continuarea, aici.