luni 16 septembrie 2024

.

Bijuterii pentru bărbați? Istoria...

Neanderthalienii au fost primii care s-au accesorizat. Istoricii cred că ar fi putut...

Câteva sfaturi pentru cei...

Încălzirea prin pardoseală poate suna ca un lux, dar este un mod practic...

Sfaturi pentru un sunet...

   Configurarea unui sistem de sunet frumos este unul dintre acele lucruri care pot...

Ce greșeli facem când...

Vrem să ne vindem mașina și ne grăbim să o facem. Vrem să...
AcasăCulinarPenne cu somon,...

Penne cu somon, ciuperci şi sos de smântână şi parmezan

100Iată o reţetă rapidă, hrănitoare, gustoasă şi aspectuoasă. În 20, hai 25 de minute de când vă apucaţi de lucru, e pusă deja în farfurii (cu condiţia să nu dormiţi printre ingrediente :) ). Aşadar:

Ce vă trebuie?  (cantităţi suficiente pentru 2 porţii XXL sau 4 porţii „silhouette”)

  • 200 g somon proaspăt (pană sau filé);
  • 150 – 200 g ciuperci champignon (de la care reţineţi doar pălăria);
  • 200 g penne;
  • 100 g parmezan;
  • 200 g smântână de gătit (24 – 32% grăsime);
  • 50 g unt;
  • 4 cepe verzi mici;
  • 1 bucată de praz de circa 3 – 4 cm (doar partea verde);
  • 3 – 4 frunzuliţe de busuioc proaspăt;
  • sare şi piper după gust.

Continuarea, aici.

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....