luni 9 decembrie 2024

.

VSH – ce trebuie...

Viteza de sedimentare a hematiilor (VSH) este rata la care celulele roșii din...

Artă culinara și bucătărie...

Bucătăria este adesea privită ca o formă de artă culinară, un loc în...

Vrei să porți ruj...

A folosi ruj întunecat poate fi intimidant. Dar poate avea, de asemenea, un...

Ce sunt dozatoarele de...

Pâna pe la finele secolului al XIX-lea, în cele mai multe cazuri, mărfurile...
AcasăCoolturaPentru ce au...

Pentru ce au amendat jandarmii turiștii de la Slănic Moldova

Aprinderea focului la o distanță mai mică de 30 de metri de pădure, nerespectarea prevederilor legale în domeniul piscicol, tulburarea liniștii publice, adresarea de injurii sau consum de alcool în locuri publice sunt fapte, pentru care jandarmii au aplicat cele mai multe sancțiuni contravenționale în ultimele zile.

Misiunile executate în acest weekend de către jandarmii băcăuani s-au finalizat cu aplicarea a peste 40 de sancţiuni contravenționale în valoare totală de peste 3000 de lei, mai mult de jumătate dintre acestea fiind pentru adresarea de injurii și consumul de băuturi alcoolice în spațiile publice .

În după-amiaza zilelor de sâmbată și duminică, jandarmii montani au aplicat două sancțiuni întrucât au depistat în stațiunea Slănic Moldova mai mulți tineri, dar și o familie, care au aprins focul la o distanță mai mică de 30 de metri de pădure, cu scopul de a face grătar.

De la începutul anului, jandarmii au aplicat 22 de sancțiuni în valoare de 5000 de lei, respectiv o amendă și 21 avertismente, pentru aprinderea focului în fondul forestier național, în alte locuri decât cele special amenajate și marcate ori la o distanță mai mică de 30 metri de limita pădurii, faptă ce se sancționează cu amendă de la 2.000 lei la 5.000 lei, conform legii nr. 171 din 2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.

Pentru evitarea incendiilor, care pot avea urmări grave asupra mediului și faunei, dar și pentru siguranța cetățenilor, jandarmii montani vor desfășura misiuni de informare a turiștilor privind protejarea mediului înconjurător, a faptelor ce constituie contravenție, dar și cuantumul amenzilor, acestea putând ajunge până la 5000 lei (aprinderea focului în alte locuri decât cele special amenajate).

Jandarmii băcăuani vor continua acțiunile pentru prevenirea fenomenului contravențional și infracțional, recomandând cetățenilor să se adreseze celei mai apropiate patrule de ordine şi siguranţă publică când situația o impune, iar în caz de urgenţă să apeleze numărul unic 112.

De citit!

Top 10 măsuri ca să ne protejăm ficatul

Sănătatea ficatului este esențială pentru buna funcționare a întregului organism. Ficatul are roluri multiple, inclusiv detoxifierea organismului și reglarea metabolismului grăsimilor, inclusiv a colesterolului. Când neglijăm sănătatea acestui organ vital, pot apărea afecțiuni hepatice, care pot duce la complicații...

Top 5 măsuri preventive când cumperi o mașină second-hand

Achiziția unei mașini la mâna a doua poate părea o afacere avantajoasă, însă pentru a evita surprizele neplăcute, este esențial să iei câteva măsuri preventive. Iată un top al celor mai importante aspecte de care să ții cont:1. Verifică...

Reținut de polițiști după ce a condus un autoturism cu permisul suspendat

La data de 20 octombrie a.c., polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Podu Turcului au depistat în comuna Răchitoasa un autoturism, iar la efectuarea semnalelor regulamentare de oprire acesta a accelerat continuându-și deplasarea.               Polițiștii au procedat la urmărirea autoturismului în trafic,...