luni 15 aprilie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăActualitateInfractionalPerchezitii in Bacau....

Perchezitii in Bacau. Sunt cautati membrii unei grupari care falsifica documente si le vindea in SUA

În urma a 27 de percheziţii efectuate în Bucureşti şi judeţele Gorj, Olt, Ilfov, Vâlcea, Bacău, Timiş şi Caraş-Severin a fost destructurat un grup infracţional care a cauzat un prejudiciu estimat la 4.000.000 $, prin organizarea de licitaţii frauduloase pe site-uri internaţionale de profil. Pentru obţinerea materialului probator necesar documentării activităţii infracţionale, desfăşurate pe teritoriul S.U.A., în cauză s-a colaborat atât cu United State – Secret Service, cât şi cu F.B.I..

La data de 11 decembrie a.c., poliţiştii B.C.C.O. Craiova – S.C.C.O. Gorj şi procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Gorj, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul D.C.C.O, B.C.C.O. Craiova, S.C.C.O. Olt, S.C.C.O. Mehedinţi, B.C.C.O. Bucureşti, B.C.C.O. Piteşti, B.C.C.O. Bacău, B.C.C.O. Timişoara, I.P.J. Gorj, al Brigăzii Mobile de Jandarmi „Fraţii Buzeşti” Craiova şi al S.R.I. au organizat o acţiune pentru destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea de fraude informatice.

În cadrul activităţilor au fost efectuate simultan 27 de percheziţii domicilare, la locuinţele membrilor grupului infracţional organizat, situate în Municipiul Bucureşti şi judeţele Gorj, Olt, Ilfov, Vâlcea, Bacău, Timiş şi Caraş-Severin, urmând a fi puse în executare 20 de mandate de aducere.

Membrii grupului infracţional sunt suspăectaţi că, în perioada 2009 – 2012, au creat o schemă complexă de fraudare a cetăţenilor americani, prin recrutarea de persoane cu abilităţi în utilizarea calculatoarelor şi cunoştinţe de limba engleză, pentru postarea de licitaţii frauduloase pe site-urile de profil.

Licitaţiile frauduloase au presupus convingerea cumpărătorilor că bunurile (autoturisme, autovehicule, electronice) sunt reale, urmând ca banii trimişi de aceştia pentru garantarea tranzacţiilor să fie păstraţi de un terţ (societate de garantare de tip Escrow).

De asemenea, pentru realizarea activităţilor infracţionale, membrii grupării au falsificat diplome de licenţă ce atestau absolvirea unor instituţii de învăţământ superior în domeniul medicinei şi teologiei, diplome care ulterior erau utilizate pentru obţinerea facilă a vizei de intrare pe teritoriul S.U.A..

Odată ajunşi aici, aceştia primeau din România colete poştale, în interiorul cărora se aflau acte de identitate, permise de conducere, documente de călătorie, toate contrafăcute, cu ajutorul cărora membrii grupării căpătau alte identităţi şi prin intermediul cărora ridicau bani şi îi trimiteu în ţară.

Prin acest mod de operare, membrii grupului infracţional organizat au înşelat aproximativ 100 de victime. Prejudiciul total estimat fiind de circa 4.000.000 dolari S.U.A..

Pentru obţinerea materialului probator necesar documentării activităţii infracţionale, desfăşurate pe teritoriul SUA, în cauză s-a colaborat atât cu United State – Secret Service, cât şi cu FBI.

Faţă de membrii grupului infracţional organizat se efectuează cercetări pentru constituire a unui grup infracţional organizat, acces fără drept la un sistem informatic, prin încălcarea măsurilor de securitate, cauzarea unui prejudiciu patrimonial unei persoane prin introducerea şi modificarea datelor informatice, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, înşelăciune, fals privind identitatea şi spălare de bani.

De citit!

Infracțiuni rutiere constatate de polițiști în trafic

La data de 27 martie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Bacău au depistat în flagrant delict, un bărbat de 38 de ani, din orașul Dărmănești, în timp ce conducea un autoturism pe strada Aleea Parcului din municipiu, aflându-se sub...

Reținut de polițiști după ce a provocat un accident rutier

La data de 26 martie a.c., în jurul orei 20.30, polițiștii Serviciului Rutier Bacău au fost sesizați cu privire la faptul că, pe DN 2F, în localitatea Traian a avut loc un eveniment rutier.               Din primele cercetări a reieșit faptul...

Urmărit internațional pentru viol, depistat de polițiștii de investigații criminale

La data de 27 martie a.c., polițiștii Serviciului Investigații Criminale Bacău au depistat în municpiul Bacău, un bărbat de 41 de ani, din comuna Asău, urmărit la nivel internațional.               Pe numele bărbatului, autoritățile judiciare din Germania au emis un...