miercuri 12 iunie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăActualitateInfractionalPerchezitii la braconieri:...

Perchezitii la braconieri: un intreg arsenal confiscat de politisti

Un întreg arsenal a fost ridicat de poliţiştii din Bacău, cu sprijinul ofiţerilor specialişti de la Direcţia Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase – I.G.P.R, în urma a 33 de percheziţii efectuate la domiciliile unor suspecţi de braconaj cinegetic şi deţinători ilegali de arme. Sapte persoane au fost reţinute.

La data de 1 noiembrie a.c., poliţişti ai Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul I.P.J. Bacău, cu sprijinul ofiţerilor specialişti de la Direcţia Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase – I.G.P.R., sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău şi beneficiind de suportul de specialitate al ofiţerilor D.G.I.P.I., au descins la domiciliile a 33 de persoane din comunele Asău şi Dofteana şi din oraşele Târgu Ocna şi Oneşti.

Percheziţiile au fost efectuate cu sprijinul poliţiştilor de ordine publică şi ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale, precum şi al jandarmilor de la Brigada de Jandarmi Mobilă Bacău.

Acţiunea a vizat documentarea activităţii infracţionale a unor persoane suspectate de săvârşirea infracţiunilor de contrabandă calificată cu arme, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi braconaj cinegetic.

În urma efectuării percheziţiilor, au fost identificate şi ridicate în vederea confiscării, 23 de arme cu glonţ şi alice de diferite calibre, 1.598 cartuşe, 4 capcane metalice pentru prinderea vânatului, 23 de trofee de vânat, 4 detectoare de metal, 239 produse pirotehnice, 14 componente pentru confecţionarea armelor artizanal, 1.600 grame de pulbere de exploziv, 39 kg de carne de vânat, 10 corpuri grenadă, 46 proiectile de diferite calibre, precum şi alte obiecte folosite în activitatea infracţională.

Din investigaţii efectuate, poliţiştii au stabilit că armele şi muniţiile procurate, achiziţionate şi deţinute ilegal de către suspecţi, erau folosite la săvârşirea infracţiunilor de braconaj cinegetic, iar produsul acestora(carne, piei, trofee) era în cele mai multe cazuri împărţit între suspecţi, iar uneori comercializat către terţe persoane.

Totodată, ca urmare a activităţilor investigative şi de cercetare desfăşurate în cauză, a rezultat că muniţia folosită la braconaj provenea de la vânători autorizaţi, cumpărată din străinatate sau confecţionată artizanal.

La sediul poliţiei au fost conduse în vederea cercetărilor 38 persoane. Faţă de 7 persoane, cu vârste cuprinse între 28 şi 59 de ani, s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă calificată cu arme, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, deţinere ilegală de obiecte pirotehnice şi braconaj cinegetic, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

De citit!

Acțiune a polițiștilor pentru combaterea delictelor silvice în județul Bacău

La data de 30 martie a.c., polițiștii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol Bacău au desfășurat o operațiune amplă în întreg județul, având ca scop prevenirea și combaterea delictelor silvice și a transportului ilegal de materiale lemnoase.În timpul...

Polițiștii rețin un șofer după un accident rutier provocat sub influența alcoolului

La data de 31 martie a.c., în jurul orei 17:30, polițiștii de la Secția 2 Poliție Rurală Moinești au fost alertați cu privire la un accident rutier survenit în localitatea Pîrjol.Din investigațiile preliminare, s-a stabilit că un bărbat în...

Dosar penal deschis după ce un minor a fost depistat conducând un motociclu fără permis, încredințat de tatăl său

La data de 30 martie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Bacău au interceptat un incident în localitatea Cleja, pe DN2 - E85, unde un tânăr în vârstă de 17 ani era surprins conducând un motociclu neînregistrat și fără...