duminică, septembrie 24, 2023

Bijuterii pentru bărbați? Istoria spune ca da!

Neanderthalienii au fost primii care s-au accesorizat....

Percheziții la persoane bănuite de trafic de droguri

ActualitatePercheziții la persoane bănuite de trafic de droguri
- Advertisement -

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bacău, împreună cu procurori din cadrul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău, au documentat activitatea infracțională a unui tânăr care ar fi avut preocupări în distribuirea de droguri de mare risc către consumatori din municipiul Bacău. 

Astfel, la data de 19 ianuarie a.c., au fost efectuate două percheziții domiciliare, pentru administrarea probatoriului și tragerea la răspundere a bănuitului, fiind descoperite 44 de grame de MDMA, un gram de cannabis, un cântar electronic, dispozitive folosite la prepararea și administrarea drogurilor cu urme de droguri de risc și de mare risc, respectiv MDMA, Ketamină și THC, 2 telefoane mobile, 3 SDD-uri, precum și 1.900 de lei. 

De asemenea, acesta a fost depistat, la data de 30 ianuarie 2020, în incinta aeroportului din municipiul Bacău, de polițiști din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră – Punctul de Poliţie Frontieră Aeroport Bacău, în timp ce deținea, pentru consum propriu, aproximativ un gram de cannabis. 

Mai multe persoane au fost conduse la sediul B.C.C.O. Bacău, iar bănuitul, în vârstă de 25 de ani, a fost condus la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Bacău, unde, în urma probatoriului administrat, procurorul de caz a dispus măsura preventivă a reținerii, pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat Tribunalului Bacău, pentru emiterea unui mandat de arestare preventivă. 

Față de tânărul în cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc, precum și deținere de droguri de risc și mare risc pentru consum propriu. 

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliției Române. 

Activităţile au fost desfăşurate cu sprijinul luptătorilor pentru acțiuni speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău.      

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoana cercetată beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție. 

Alte titluri