Performante realizate de medicul chirurg oftalmolog Cristian Postolache

1

Dr. Cristian Postolache, medic chirurg oftalmolog, a fost invitat pentru a treia oara, vineri 3 octombrie 2014 sa opereze, in direct, in cadrul Congresului International de Oftalmologie Bucuresti.

Clinica Gauss din Bacau demonstreaza inca o data prin medicul chirurg Cristian Postolache ca este un reper pentru oftalmologia romaneasca si se aliniaza la standardele europene. In cadrul congresului, medicul Cristian Postolache a operat in direct un pacient ce suferea de o cataracta avansata si a implantat un cristalin artificial printr-o microincizie de 1,2 mm. Aceasta este cea mai mica incizie la nivel mondial prin care se poate introduce un astfel de implant. De regula, medicii chirurgi oftalmologi realizeaza incizii de peste 2 mm.

Aceasta tehnica chirurgicala – microincizia de 1,2 mm – este practicata doar de 2 medici in Romania, unul dintre ei fiind medicul bacauan Cristian Postolache. Microincizia aduce beneficii majore pacientilor, prin recuperarea foarte rapida a vederii, cicatrizarea intr-un timp foarte scurt, risc minim de infectii ori hemoragii. Dupa 15 min de la interventia chirurgicala pacientul poate pleca acasa!

Dr. Postolache opereaza alaturi de alte nume mari ale oftalmologiei romanesti!

2

Medicul chirurg bacauan alaturi de chirurgii dr. Ivanescu si dr. Filip, a operat in direct din Timisoara, vineri 3 octombrie 2014 in fata a peste 1500 de medici oftalmologi romani si straini prezenti la Congresul International de Oftalmologie de la Bucuresti.

Cel mai important eveniment oftalmologic!

Congresul International de Oftalmologie se organizeaza o data pe an si are o participare numeroasa. In acest an, au fost invitati in mod special medici din Austria, Germania, Franta si Italia, aducand aproape oftalmologia romaneasca de mari nume ale oftalmologiei internationale.

Congresul a cuprins pe langa sesiunea de live surgery, lucrari stiintifice, descoperiri ori premiere medicale, comunicari libere si alte sesiuni cu specific oftalmologic.

Dr. Cristian Postolache a prezentat lucrarea stiintifica Facoemulsificarea Biaxiala, in care expune tehnica ce permite extragerea cristalinului natural si implantarea unuia artificial prin microincizia de 1,2 mm.

Cea de-a doua lucrarea COMPARATION of refractive results obtained with bifocal implants AT Lisa 809 and AT Lisa tri839 trifocal , prezinta noua generatie de implante de cristaline multifocale care asigura o acuratete mai buna a vederii de aproape si cea intermediara.

Cea de-a treia lucrarea “ Chirurgia cu laserul femtosecond in cataractele albe” prezinta ajutorul pe care il ofera laserul in cataractele foarte avansate.

3

“Scopul meu este ca bacauanii sa beneficieze de servicii medicale oftalmologice la standarde europene. De aceea, ma specializez permanent si aplic tehnici chirurgicale noi pentru a rezolva cele mai dificile cazuri si cele mai exigente dorinte.
Aceasta tehnica, chirurgia cataractei prin microincizia de 1,2 mm, aduce beneficii majore pacientilor. De asemeni, prin aceasta microincizie pot implanta cel mai nou si mai performant cristalin artificial existent pe piata, ce are calitati optice exceptionale.
In acest moment, cristalinul artificial implantat prin microincizie se apropie foarte mult de cristalinul natural al omului oferindu-i pacientului sansa de a vedea corect, fara aberatii optice sau fara alte corectii suplimentare.”
Dr. chirurg oftalmolog Cristian Postolache