miercuri 12 iunie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăFapt diversPeste 100 000...

Peste 100 000 de obiecte pirotehnice au fost confiscate de polițiștii băcăuani în urma unor percheziții

Polițiștii băcăuani au efectuat astăzi percheziții la locuințele unor persoane suspectate că dețineau obiecte pirotehnice interzise, în scopul comercializării.

Polițiștii Serviciului Arme Explozivi Substanțe Periculoase din cadrul IPJ Bacău, cu sprijinul de specialitate al ofițerilor D.G.I.P.I au documentat activitatea infracțională a trei bărbați din municipiul Bacău, despre care s-a stablit că au procurat cantități importante de petarde și artificii, în scopul comercializării.

La data de 28.12.2012, polițiștii au efectuat percheziții domiciliare la locuințele suspecților și au controlat cele două autoturisme ale acestora, ocazie cu care au identificat și ridicat în vederea cercetărilor 99 700 petarde și 1 151 artificii de diferite mărci, în valoare de 10 800 de lei.

Din cercetari s-a stabilit că obiectele pirotehnice au fost procurate in cursul lunii decembrie 2012 din diferite centre comerciale din țară și urmau să fie comercializate în județul Bacău.

Cei trei bărbați cu vârste de 24, 31 și 39 de ani sunt cercetati sub aspectul săvârșirii infracțiunii de efectuare fără drept de operațiuni cu articole pirotehnice.

In conformitate cu art . 37 din Legea nr. 126/1995 orice operaţiune cu articole pirotehnice, efectuatã fãrã drept, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an.

Potrivit aceluiași act normativ, persoanele fizice:

– nu pot confecţiona, deţine, comercializa, importa, folosi sau executa orice altă operaţiune cu obiecte pirotehnice din clasele II-IV, T1 si T2 precum şi petarde, pocnitori şi obiecte zburătoare luminoase din clasa I.

– pot deţine şi folosi obiecte artizanale şi de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice din clasa I tot timpul anului, cu excepţia petardelor, pocnitorilor şi obiecte zburătoare luminoase din această clasă (obiectele artizanale şi de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice ce pot fi comercializate de către persoanele juridice autorizate către populaţie sunt obiectele pirotehnice de distracţie foarte mici, de tipul artificiilor, cu o masă maximă de amestec pirotehnic de trei grame (de exemplu: Steluţe, Lumânări scânteietoare, Jerbe cu scântei, Minifacle, Minisori, Inele de foc, Sateliţi).

De citit!

Acțiune a polițiștilor pentru combaterea delictelor silvice în județul Bacău

La data de 30 martie a.c., polițiștii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol Bacău au desfășurat o operațiune amplă în întreg județul, având ca scop prevenirea și combaterea delictelor silvice și a transportului ilegal de materiale lemnoase.În timpul...

Polițiștii rețin un șofer după un accident rutier provocat sub influența alcoolului

La data de 31 martie a.c., în jurul orei 17:30, polițiștii de la Secția 2 Poliție Rurală Moinești au fost alertați cu privire la un accident rutier survenit în localitatea Pîrjol.Din investigațiile preliminare, s-a stabilit că un bărbat în...

Dosar penal deschis după ce un minor a fost depistat conducând un motociclu fără permis, încredințat de tatăl său

La data de 30 martie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Bacău au interceptat un incident în localitatea Cleja, pe DN2 - E85, unde un tânăr în vârstă de 17 ani era surprins conducând un motociclu neînregistrat și fără...