joi, noiembrie 30, 2023

Cum acționează cremele hidratante

Crema hidratantă sau emolientă este un preparat...

Ce trebuie să știm despre o yală electromagnetică

O yală magnetică este un dispozitiv de...

Peste 2 miliarde de lei ridicati de la familia unui medic. Doi doctori cercetati pentru luare de mita si trafic de influenta

OrasulPeste 2 miliarde de lei ridicati de la familia unui medic. Doi doctori cercetati pentru luare de mita si trafic de influenta
- Advertisement -

Doi medici bacauani sunt cercetati de procurori sub acuzatia ca au cerut mita de la familiile unor persoane pentru a influenta comisia care acorda gradul de handicap. In urma unor descinderi, ieri au fost ridicate importante sume de bani, bijuterii si mai multi saci cu medicamente.

Cei doi medici acuzati sunt dr. Elena Muntean si dr. Costel Salbatecu, ambii din sectia de Pediatrie a Spitalului Judetean Bacau.

Conform celor declarate de procurorul Felix Banila (foto), dosarul penal a fost deschis in vara, cand au fost primite mai multe reclamatii care o viza pe dr. Muntean si care sustineau ca cerea bani de la apartinatorii persoanelor cu handicap.

Ea a fost monitorizata timp de mai multe luni iar ieri a fost retinuta. La locuinta sa – sustin procurorii – s-au gasit 350 de milioane de lei vechi, peste 10.000 de euro, 100 de coroane norvegiene si 60 de lire sterline intr-un seif. Au mai fost gasite cantitai mari de bijuterii din aur, certificate de trezorerie si carduri.

In casa mamei doctoritei au fost gasiti circa 1,4 miliarde de lei vechi. Deasemenea, procurorii au ridicat sapte saci cu medicamente despre care spun ca nu sunt inregistrate.

La dr. Salbatecu, procurorii au gasit 380 de milioane de lei vechi si 3.000 de euro.

In total, procurorii estimeaza ca ar fi vorba de circa trei miliarde de lei vechi.

Dr. Salbatecu si-ar fi recunoscut vina si a fost eliberat urmand sa fie cercetat in stare d elibertate.

Dr. Munteanu, care a decis sa nu comunice cu procurorii, a fost retinuta si va fi prezentata judecatorilor cu propunerea de arestare preventiva.

“Dr. Elena Muntean pretindea sume de bani sustinand ca poate influenta membrii comisiei care acorda gradul de handicap” – sustine procurorul Felix Banila.

Ea este acuzata de trafic de influenta, dare si luare de mita, complicitate la luare de mita, putand primi o pedeapsa de 15 ani de inchisoare.

Alte titluri