Peste 4.200 de pachete de tigari, ascunse in podeaua unei masini

Poliţiştii de investigare a fraudelor şi cei rutieri din cadrul I.P.J. Bacău au oprit în trafic un autoturism, în care erau ascunse peste 84.000 de ţigarete de provenienţă ucraineană. Cei doi ocupanţi ai autoturismului au fost reţinuţi pentru evaziune fiscală şi infracţiuni la Codul fiscal.

La data de 9 mai a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigarea Fraudelor – I.P.J. Bacău, împreună cu poliţişti ai Biroului Rutier, au depistat în trafic, în municipiul Bacău, un autoturism, în care se aflau doi tineri, de 26, respectiv 21 de ani, din judeţul Suceava.

În urma controlului efectuat asupra autoturismului, au fost descoperite 4.227 de pachete de ţigări (84.540 de ţigarete), cu timbru de acciză Ucraina, disimulate în podeaua maşinii.

Cantitatea de ţigarete a fost ridicată şi predată inspectorilor vamali. Autoturismul a fost indisponibilizat, în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi deţinere de produse accizabile, marcate necorespunzător în afara antrepozitului fiscal, fapte prevăzută şi pedepsită de art. 9 alin. 1 lit. a, din Legea 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale şi art. 296 indice 1 lit. l din Legea 571/2003 privind Codul fiscal.

Suspecţii au fost reţinuţi pentru 24 ore, urmând ca la data de 10 mai a.c. să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău, cu propunere de arestare preventivă.