marți 27 februarie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...

Peste 62.000 de petarde confiscate de politisti in urma unor perchezitii

Peste 62.000 de petarde au fost ridicate în această dimineață de polițiștii băcăuani de la domiciliile a trei persoane din Comănești.

Polițiștii Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase împreună cu cei din cadrul Poliției Municipiului Moinești și cu sprijinul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, au desfășurat, azi, 21 decembrie a.c., 3 percheziții domiciliare la locuințele unor persoane care au procurat materiale pirotehnice cu scopul de a le comercializa.

Astfel, la domiciliile celor trei persoane, de 32, 37 și 38 de ani, toate din orașul Comănești au fost găsite 62.280 petarde ce fac parte din categoria I.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit că obiectele pirotehnice au fost procurate în cursul lunii decembrie din complexe comerciale din țară.

Bunurile găsite au fost ridicate în vederea cercetărilor, iar în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de efectuarea fără drept de operațiuni cu articole pirotehnice.

Din datele statistice deţinute de D.A.E.S.P., reiese că în anul 2005 când articolele pirotenice din clasa a-II-a se comercializau „la liber” către publicul larg, numai în perioada sărbătorilor de iarnă, la nivel naţional, au fost înregistrate peste 350 de răniri şi un deces cauzate de folosirea necorespunzătoare a acestor articole pirotehnice.

După apariţia în anul 2006, a restricţionării vânzării către publicul larg a acestei categorii de articole pirotehnice, în perioadele similare ale anilor 2006-2011 au fost înregistrate în medie circa 25 de răniri anual.

Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase recomandă persoanelor fizice și juridice să desfășoare activitățile de achiziționare, deținere, depozitare, transportare și folosire a articolelor pirotehnice, în condițiile legii.

Astfel, potrivit dispozițiilor legale privind regimul materiilor explozive, numai persoanele juridice autorizate au dreptul să dețină și să comercializeze articole pirotehnice.

De citit!

Infracțiuni la regimul circulației rutiere constatate de polițiști

La data de 16 februarie a.c., polițiștii Serviciului Rutier au depistat un bărbat de 37 de ani, din județul Neamț, în timp ce conducea un autoturism cu numere de înmatriculare provizorii pe DN2-E85, în localitatea Filipești. Din verificările efectuate în...

Reținut de polițiști pentru conducere ilegală: Bărbat din Dărmănești, prins la volan cu permisul suspendat

La data de 16 februarie a.c., polițiștii din Moinești au efectuat o operațiune de rutină pe strada Tudor Vladimirescu din municipiu, care a condus la reținerea unui bărbat în vârstă de 39 de ani, originar din orașul Dărmănești. Conform...

Pasajul Revoluției devine stradă pietonală

Pasajul Revoluției din Bacău se transformă într-o stradă pietonală cu o investiție estimată la aproximativ 2.2 milioane de lei (~ 400.000 euro). Astăzi a fost emis ordinul de începere a lucrărilor, iar proiectul are un termen de finalizare de...