vineri 12 iulie 2024

.

Câteva sfaturi de care...

Creditele pentru nevoi personale pot fi folosite pentru a finanța un proiect de...

Cum să-ți păstrezi electrocasnicele...

Ghid de întreținere pentru mașina de spălat vase și lada frigorifică" În acest articol,...

Cum să-ți alegi o...

Când mergeți la un magazin pentru a cumpăra o bicicletă, s-ar putea să...

Modul corect pentru a-ți...

Spălatul pe cap nu e chiar așa de simplu cum ne-am imagina. În...

Peste 62.000 de petarde confiscate de politisti in urma unor perchezitii

Peste 62.000 de petarde au fost ridicate în această dimineață de polițiștii băcăuani de la domiciliile a trei persoane din Comănești.

Polițiștii Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase împreună cu cei din cadrul Poliției Municipiului Moinești și cu sprijinul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, au desfășurat, azi, 21 decembrie a.c., 3 percheziții domiciliare la locuințele unor persoane care au procurat materiale pirotehnice cu scopul de a le comercializa.

Astfel, la domiciliile celor trei persoane, de 32, 37 și 38 de ani, toate din orașul Comănești au fost găsite 62.280 petarde ce fac parte din categoria I.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit că obiectele pirotehnice au fost procurate în cursul lunii decembrie din complexe comerciale din țară.

Bunurile găsite au fost ridicate în vederea cercetărilor, iar în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de efectuarea fără drept de operațiuni cu articole pirotehnice.

Din datele statistice deţinute de D.A.E.S.P., reiese că în anul 2005 când articolele pirotenice din clasa a-II-a se comercializau „la liber” către publicul larg, numai în perioada sărbătorilor de iarnă, la nivel naţional, au fost înregistrate peste 350 de răniri şi un deces cauzate de folosirea necorespunzătoare a acestor articole pirotehnice.

După apariţia în anul 2006, a restricţionării vânzării către publicul larg a acestei categorii de articole pirotehnice, în perioadele similare ale anilor 2006-2011 au fost înregistrate în medie circa 25 de răniri anual.

Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase recomandă persoanelor fizice și juridice să desfășoare activitățile de achiziționare, deținere, depozitare, transportare și folosire a articolelor pirotehnice, în condițiile legii.

Astfel, potrivit dispozițiilor legale privind regimul materiilor explozive, numai persoanele juridice autorizate au dreptul să dețină și să comercializeze articole pirotehnice.

De citit!

Intervenție pentru lichidarea unui incendiu produs la o gospodări din municipiul Moinești

În cursul nopții trecute, pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Moinești au fost solicitați să intervină în municipiul Moinești, cartier Văsiești, în urma unui apel primit pe SNUAU 112 care anunța producerea unui incendiu la o casă de...

Incendiu devastator în comuna Măgirești: O femeie și-a pierdut viața

În această dimineață, pompierii militari au fost solicitați să intervină de urgență în comuna Măgirești, sat Prăjești, pentru a localiza și lichida un incendiu violent care a cuprins o casă de locuit de tip P.Trei autospeciale de stingere și...

Reținut de polițiștii din Moinești după ce, băut la volan, a provocat accident rutier mortal

La data de 19 iunie a.c, un bărbat de 56 de ani din comuna Zemeș, în timp ce conducea un autoturism pe strada Lucăcești din localitate, a pătruns pe trotuarul din partea stângă a direcției de mers și a...