Peşte şi iarăşi peşte, ca pentru Duminica Floriilor

104aPrintr-o fericită coincidenţă, atât biserica ortodoxă cât şi cea catolică celebrează mâine intrarea Domnului în Ierusalim sau Duminica Floriilor. Fiind o sărbătoare importantă pentru cele două biserici, în ziua respectivă postul credincioşilor practicanţi este ceva mai lejer: li se permite să mănânce peşte. Chiar şi cei care nu respectă întrutotul canoanele bisericeşti sunt, în această zi, ihtiofagi. Cum să nu-ţi vină să mănânci peşte când de pe toate ferestrele iese aroma de peşte prăjit, iar scara blocului miroase ca o cherhana?

Pentru că timpul vostru este cel puţin la fel de preţios ca şi al meu, m-am gândit să vă pun laolaltă o colecţie sistematizată a tuturor reţetelor de pe blog care, într-o formă sau alta, conţin drept ingredient peştele. Veţi găsi mai jos legături directe către salate, aperitive, supe şi feluri principale pe bază de peşte. Sunt în total 53, aşa că aveţi de unde alege şi de unde vă inspira. N-o să găsiţi doar reţete cu saumon fumée ci şi din cele cu macrou şi hering, sardină şi cod, crap şi somn, şalău şi biban, doradă şi ton. Proaspăt, congelat, afumat, marinat, găsiţi sugestii pentru toate gusturile şi pentru toate buzunarele.

Continuare…