După cum v-am mai povestit, pesto este la origine un sos genovez, care are drept ingrediente principale busuiocul, usturoiul, seminţele de pin, uleiul de măsline şi parmezanul. Alte variante clasice de pesto sunt cel sicilian sau pesto rosso (cu mai puţin busuioc, migdale în loc de seminţe de pin şi adaos de roşii) sau cel calabrez (cu ardei gras şi piper negru). Actualmente, cam orice sos rece cu conţinut de verdeţuri (rucola, pătrunjel, leurdă etc.), nuci şi/sau seminţe şi ulei vegetal se cheamă pesto. Un „pesto” în care busuiocul a fost înlocuit cu leurdă, găsiţi aici. O variantă uşor îmbunătăţită am preparat-o cu probabil ultimele frunze proaspete de leurdă din acest sezon. Continuare …
De citit!
Culinar
Cartofi due formaggi
De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...
Culinar
Piept de pui pane
Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...
Culinar
Cartofi crocanți la cuptor
Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....